Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Rally van Haspengouw: Harde leerschool voor Maxime Potty

Geschreven door  Mrt 03, 2020

Maxime Potty begon zijn seizoen met de Rally van Haspengouw, openingswedstrijd van het Belgisch rallykampioenschap. Hoewel hij niet aan de finish stond, liet de 20-jarige uit Hamoir zich wel van zijn beste kant zien en heeft hij enorm veel opgestoken.

De beste rallyrijders van het land hebben het talloze keren herhaald: de weersomstandigheden die afgelopen zaterdag de Haspengouwse wegen teisterden maakten van deze editie van de Rally van Haspengouw één van de moeilijkste van de recente jaren! De – soms heel stevige – stortbuien en de modder die op de weg werd geworpen zorgden voor talloze valstrikken, zelfs voor de tenoren van het Belgische kampioenschap.

In deze omstandigheden, ver verwijderd van die die hij normaal gezien op de circuits treft, had Maxime Potty slechts één doel: de finish halen, om zo een maximum aan ervaring op te doen. Jammer genoeg kwam het avontuur voor de rijder van de Hyundai i20 R5 van het My Hub-team voortijdig aan zijn eind. “In de achtste proef, die van Halle-Booienhoven, verloor ik op een recht stuk de controle over de wagen, toen die in een put terechtkwam”, vertelt Maxime. “Er was net een enorme stortbui over het parcours getrokken en ik werd het slachtoffer van aquaplaning, zonder echt te begrijpen wat er precies gebeurde. De wagen raakte enkele fruitbomen en we konden onze weg niet verder zetten.”

Samen met corijder Charles Maquet kon de jongeman uit Hamoir zijn ontgoocheling niet verbergen. “Ik had echt de indruk dat ik niet te hard aan het aanvallen was”, stelde hij. “En dat ontgoochelt me nog het meest. Ik stond negende in de tussenstand en had beetje bij beetje het verschil met de snelsten kleiner gemaakt. Vlak voor onze schuiver zat ik op iets meer dan een seconde per kilometer van hun tijden, niet slecht gezien het feit dat dit pas mijn tweede rally op dit niveau was. Maar goed, dit is een harde leerschool en ik heb duidelijk leergeld betaald voor mijn gebrek aan ervaring in de rallysport.”

Na voordien al 80 testkilometers te hebben afgewerkt heeft Maxime ondertussen wel zijn Hyundai i20 R5 beter onder de knie. “Het is een heel aangename wagen, en ik voel me steeds beter achter het stuur”, stelt Maxime. “Ik ben me er echter terdege van bewust dat ik nog heel veel te leren heb, en dit kleine foutje is daar het beste bewijs van. Ik kan haast niet wachten om over minder dan twee weken bij de Spa Rally aan de start te staan. Ik wil zo snel mogelijk opnieuw in actie komen.”

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws