Print deze pagina

Bernd Casier met een nieuwe Ford Fiesta R5 MkII

Geschreven door  Mrt 05, 2020

"Ik wil er staan in Ieper"

We'll be back! Bernd Casier herhaalde vandaag de beroemde uitspraak van de Terminator. Bernd Casier en Pieter Vyncke maken binnenkort immers hun comeback met een fonkelnieuwe Ford Fiesta R5 MkII, ingezet door hun eigen team, geleid door Roeland Verschaeve.

Bernd Casier en Pieter Vyncke reden eind vorig jaar de 6 Uren van Kortrijk en de Rally van Zuid-Limburg met de Ford Fiesta R5. "De zin om rally's te rijden is er altijd geweest, maar als ik zelf niet kan rijden, dan ga ik liever niet kijken. Men heeft me dus niet veel gezien de laatste tijd, maar daar komt verandering in. We hebben immers geïnvesteerd in een fonkelnieuwe Ford Fiesta R5 MkII van M-Sport," vertelt Bernd Casier, die in de Short Rally van Moorslede al met het meest recente model van M-Sport aan de start komt. "Onze wagen wordt pas later geleverd, maar M-Sport zal een Ford Fiesta R5 MkII ter beschikking stellen om Moorslede te rijden. Het is de bedoeling om met onze nieuwe wagen Wervik te rijden, om klaar te zijn voor de grote afspraak van het jaar, de Renties Ypres Rally. Daarna zullen we zien welke wedstrijden we nog rijden in de tweede helft van het seizoen. Het niveau ligt momenteel heel hoog in het Belgisch kampioenschap. Ik ben benieuwd hoe snel ik weer in het goede ritme kan komen," vertelt Bernd, die in 2016 nog op het podium stond in Ieper.

De Ford Fiesta R5 MkII zal ingezet worden in eigen beheer. "De vorige Fiesta R5 werd recent verkocht aan Bert Coene. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging met een nieuwe Fiesta R5 MkII en een eigen team," vertelt Bernd Casier. "Het team zal geleid worden door Roeland Verschaeve, maar het is niet mijn bedoeling om de concurrentie aan te gaan met andere teams. We zullen enkel deze Fiesta runnen."

Afspraak op 22 maart in de Short Rally van Moorslede voor de eerste voorbereidingswedstrijd van Bernd Casier met de Ford Fiesta R5 MkII van M-Sport.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be