Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 18 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Andreas Mikkelsen aan de start van de Spa Rally 2020

Geschreven door  Mrt 05, 2020

Dat heet dan een verrassing! Hoewel het startveld van de Spa Rally 2020 sowieso al als explosief kan worden bestempeld, met het gros van de tenoren uit het sterkste Belgian Rally Championship sinds jàren, zorgt organisator DG Sport voor een stunt door er voor te zorgen dat… Andreas Mikkelsen aan de start van zijn wedstrijd staat! De Noor zal er een VW Polo GTI R5 van het PTR team van Pieter Tsjoen besturen, om zich tijdens het weekend van 14 en 15 maart allicht in de kijker onder de kleuren van Val-Dieu, Herock Workwear, Champion Motor Oil en La Meuse te rijden!

“Ik kijk er echt naar uit om bij de Spa Rally aan de start te staan”, legt Mikkelsen uit. “Het is een wedstrijd die ik nooit eerder heb afgewerkt, want behalve in Ieper reed ik nooit eerder in jullie land. Ik heb ondertussen al begrepen dat de wegen in deze tijd van het jaar er nogal modderig en heel lastig bij liggen, maar dat maakt het net interessant! Ik heb al enkele YouTube-filmpjes bekeken, en het parcours lijkt me nogal verschillend met dat van Ieper, met een grotere opeenvolging van natuurlijke bochten. Ik heb de Polo R5 nooit eerder kunnen testen, maar ik ben er van overtuigd dat het potentieel van de auto hoog ligt. Reken er dus maar op dat ik zal aanvallen en zal proberen me maximaal te amuseren. Wat de concurrentie betreft… Iedereen weet dat er in België heel wat snelle rijders aan de start staan, dat belooft dus een mooie strijd te worden. Ik ben heel blij dat ik een keer kan starten in het land van Thierry Neuville, één van mijn beste vrienden. Ik werk nog steeds aan een terugkeer in het WRC, en hoop dat me dat binnenkort ook lukt. Maar deze buitenkans om de Spa Rally af te werken wil ik met beide handen grijpen. Niet alleen om me te amuseren, maar ook om wedstrijdritme op te doen. En uiteraard wil ik ook voor wat spektakel zorgen.”

Binnen de rangen van DG Sport is men heel verheugd een wereldtopper als Andreas Mikkelsen aan de start te hebben. De Noor telt 110 starts in het WRC, en drie WK-zeges: Catalonië (2015), Polen (2016) en Australië (2016). “De aanwezigheid van Andreas Mikkelsen bewijst dat het met de Spa Rally de goede richting opgaat”, stelt organisator Christian Jupsin. “We misten nog de aanwezigheid van een internationale vedette om ons evenement nog meer uitstraling te geven. Dat is nu gelukt. De komst van Mikkelsen is trouwens het resultaat van mooi teamwork binnen DG Sport. Ik wens dan ook alle partners die deze operatie mogelijk hebben gemaakt van harte te bedanken, want zij hebben er mee voor gezorgd dat het publiek van de Spa Rally 2020 zowel op de proeven, het assistentiepark in Francorchamps als in het centrum van Spa, waar Andreas bij elke passage op het podium zeker luid zal aangemoedigd worden, zijn hartje zal kunnen ophalen.”

De Noor, die zijn drie WK-zeges aan het stuur van een Volkswagen Polo R WRC behaalde, kruipt dus opnieuw achter het stuur van een bolide van het Duitse merk, dit keer uit de ateliers van het PTR-team van Pieter Tsjoen. “Ik wil in de eerste plaats Christian Jupsin en het hele DG Sport-team bedanken voor het nemen van dit initiatief”, legt Tsjoen uit. “Het is heel aangenaam te kunnen vaststellen dat een operatie als deze ook vandaag de dag nog tot de mogelijkheden behoort, en dat partners als Pirelli zich maar wat graag achter zo een project scharen. Het moge duidelijk zijn dat de komst van Andreas Mikkelsen voor PTR een schitterende buitenkans is. Als ex-fabrieksrijder voor Volkswagen Motorsport in het WRC kent hij heel wat mensen van het merk, waarbij ook de personen die aan de basis van deze Polo GTI R5 liggen. We weten dat de Polo bij veel regen en modder niet de makkelijkste auto is, maar de ervaring en het talent van Mikkelsen zullen er samen met de motivatie van mijn team voor zorgen dat we enkele mooie dingen zullen kunnen laten zien. Het is een hele eer om een rijder van dit niveau voor ons team te kunnen laten rijden, en we zullen er alles aan doen om er voor te zorgen dat Andreas zich niet alleen maximaal zal kunnen amuseren, maar ook dat hij helemaal voorin zal kunnen meestrijden.”

Het aftellen naar de Spa Rally 2020 is begonnen, en de fans staan meer dan ooit te popelen van ongeduld!

Laatst aangepast op Donderdag, 05 maart 2020 18:41
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws