Print deze pagina

Het Jobfixers Belgian Rally Championship wordt niet geannuleerd

Geschreven door  Apr 10, 2020

Om bepaalde verklaringen en geruchten de kop in te drukken, bevestigt de Belgische Autosportfederatie RACB klaar en duidelijk dat er geen sprake is van het annuleren van het Belgisch rallykampioenschap. Integendeel, zodra er weer rally's georganiseerd mogen worden, zal de RACB in overleg met de organisatoren bepalen hoe het Jobfixers BRC verder zal gaan.

"Door de coronacrisis zijn we genoodzaakt af te wachten, maar de RACB is geenszins van plan het kampioenschap te annuleren," aldus Xavier Schene, algemeen directeur van de RACB Sport. "Wanneer de Nationale Veiligheidsraad het licht op groen zet, dan zullen we het Belgisch rallykampioenschap hernemen. Op dit moment is de Renties Ypres Rally de eerstvolgende wedstrijd op de kalender."

De menselijke en economische gevolgen van de coronacrisis zijn enorm, maar net daarom zal de RACB, in nauw overleg met de promotor van het Jobfixers BRC, elk initiatief steunen. "We zijn het aan onze organisatoren verplicht om hen alle steun te bieden in deze moeilijke tijd. Dat doen we ook uit respect voor de rijders en teams die tijd en middelen geïnvesteerd hebben om dit seizoen mee te strijden in het Belgisch kampioenschap. Men mag ook niet vergeten dat er heel wat bedrijven, zoals preparateurs, economisch afhankelijk zijn van de rallysport. Niemand kan op dit moment exact voorspellen wanneer precies, maar we willen het Jobfixers BRC zeker nog vervolgen dit jaar," aldus Xavier Schene.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be