Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

De eerste Peugeot 208 Rally4 is aangekomen in het atelier va DG Sport Compétition

Geschreven door  Aug 15, 2020

Als Benelux-verdeler voor alle producten van PSA Motorsport – of het nu om het merk Peugeot, Citroën dan wel Opel gaat – kan DG Sport Compétition er prat op gaan enkele dagen geleden de eerste van 20 Peugeot 208 Rally4 van de laatste generatie te hebben ontvangen, als deel van een gegroepeerde bestelling. “Zoals eerder aangekondigd kregen de wagens die bestemd waren voor de Franse en Spaanse Cup 208 voorrang, wat betekent dat de andere wagens nu worden geleverd”, aldus Alain Georges, verantwoordelijke bij DG Sport Compétition. “We hebben een twintigtal exemplaren van het nieuwe Leeuwtje besteld, en tegen begin oktober zullen al die 208 Rally4 hier zijn geleverd. Het gros van deze wagens werd al gereserveerd en betaald, maar er blijven er nog een paar beschikbaar. Een verwittigd man…”

Het exemplaar dat nu al in het atelier in Theux staat zal worden gebruikt door Tom Rensonnet en Renaud Herman, in de kleuren van het RACB National Team. De wagen zal debuteren bij de herneming van de Belgische rally’s, in principe dus tijdens de Rallysprint Monteberg eind augustus en de Omloop van Vlaanderen begin september. “Er bestaat heel wat interesse voor deze Peugeot 208 Rally4. Het is hypermoderne rallybolide, op maat gesneden van jonge rijders die zich in de kijker willen rijden”, vervolgt Alain Georges. “Bij een kleine testrit hier in de buurt hebben we al kunnen vaststellen dat het om een echte wedstrijdauto gaat, en de evolutie in vergelijking met de atmosferische versie is indrukwekkend.”

We herinneren er nog even aan dat de jongste telg van PSA Motorsport wordt aangedreven door een driecilinder 1,2 liter turbomotor met PureTech technologie. Zo beschikt het bommetje over 208 pk. De wagen is verder uitgerust met een vijfbak van SADEV, McPherson ophanging en Öhlins schokdempers. Het geheel wordt aangeboden voor 66.000 euro, excl. BTW

Iedereen die in België, Nederland of het Groothertogdom Luxemburg resideert kan uiteraard contact opnemen met DG Sport Compétition, via het adres Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. . Rijden maar!

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws