Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Spa Rally uitgesteld tot 2021

Geschreven door  Nov 18, 2020

Het harde werk en het enthousiasme van alle betrokken partijen hebben het tij niet kunnen keren. Deze woensdagochtend zag DG Sport zich verplicht om de Spa Rally, slotevenement van het JobFIXers Belgian Rally Championship 2020, uit te stellen naar 2021. Een beslissing die werd genomen in akkoord met Sophie Delettre, burgemeester van Spa, en Hervé Jamar, provinciegouverneur van Luik, na evaluatie van de huidige gezondheidssituatie en de analyse van de voorwaarden nodig om de wedstrijd in alle veiligheid te kunnen organiseren. Ondanks een hyperprofessionele organisatie is het houden van een evenement van deze omvang in de huidige context moeilijk verdedigbaar.

“Ondanks het uitstekende werk en het professionalisme van de mensen van DG Sport, die ik bij deze wil danken en steunen, zie ik me verplicht om een uitstel van de Spa Rally te vragen”, stelt Sophie Delettre, burgemeester van Spa. “De huidige gezondheidscrisis, met alle bijhorende gevaren, zet me tot grote voorzichtigheid aan. Ik kan u verzekeren dat deze huidige situatie, die een impact heeft op alle aspecten van ons leven, me intriest maakt. Toerisme, cultuur en gemotoriseerde sporten maken deel uit van het DNA van onze stad, en ik hoop van ganser harte dat we na deze tweede golf van de epidemie ons normale leven op een serene wijze opnieuw kunnen opnemen. Er rest ons niet veel meer dan nog even op de tanden te bijten, tot we opnieuw aan de slag kunnen gaan!”

“We zijn ontzettend ontgoocheld dat we, net zoals in maart, de Spa Rally opnieuw moeten uitstellen”, vult organisator Christian Jupsin aan. “Alles was aanwezig om van deze editie een topper te maken. Ik wens dan ook ons hele team te bedanken en te eren, want ondanks dit lastige jaar hebben ze onberispelijk werk afgeleverd en bleven ze er tot het eind in geloven. Ik wens ook de stad Spa en de andere gemeentes langs het parcours te bedanken, net zoals onze sponsors, het circuit van Spa-Francorchamps, de Royal Automobile Club of Belgium, de promotor van het Belgian Rally Championship, de AMC Sankt Vith, en ook Eurosport Events, promotor van het FIA European Rally Championship, voor de steun en het vertrouwen dat ze ons gaven. Ook de mensen die aan de slag gaan in de autosport zijn in mijn gedachten. Teams, rijders, ingenieurs, freelance mecaniciens, sponsors… Allemaal worden ze door deze maatregel getroffen, want dit uitstel zal zware economische gevolgen hebben. Er rest ons niet veel meer dan de pagina van dit vervloekte jaar 2020 om te slaan, ons met al onze energie toe te leggen op een comeback en in 2021 een nog aantrekkelijker evenement voor te leggen. Na regen komt er altijd zonneschijn, toch?”

De nieuwe datum van de Spa Rally is nog niet vastgelegd, die zal binnen afzienbare tijd worden bekend gemaakt.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws