Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Start van de PSA Motorsport Rally Cup Belux in 2021

Geschreven door  Dec 21, 2020

Als er één ding mag worden gezegd over de populariteit van de rallysport in onze contreien, dan is het wel dat die al jaren in stijgende lijn gaat. Dat kan worden bewezen door het immer groter worden aantal merkinvoerders dat zich voor de sport interesseert. Ook zij hebben door dat een aanwezigheid op de rally-evenementen meer dan loont. Dat geldt ook voor PSA Motorsport, nu al aanwezig met de Citroën C3 Rally2 (geboren als een C3 R5). En daar laten ze het niet bij! In 2021 zal immers een PSA Motorsport Rally Cup Belux het levenslicht zien, voorbehouden voor de Peugeot 208 Rally4 en Opel Corsa Rally4! Een cup die perfect aansluit bij de lange geschiedenis van de monomerkencups van de groep…

Concreet komt het er op neer dat de bolides met de Leeuw en de Blitz in het kader van de Cup in actie komen tijdens 6 rally’s: 5 wedstrijden van het Belgian Rally Championship + de Rally van Luxemburg. Door de huidige coronacrisis is het nog niet mogelijk om het volledige programma van de PSA Motorsport Rally Cup Belux vast te leggen, maar vanaf de promotor van het BRC de kalender voor het seizoen 2021 bekend maakt, zullen de organisatoren van deze nieuwe cup hetzelfde doen.

Wat nu al vast staat, is dat er op elk van de wedstrijden een voorraad wisselstukken beschikbaar zal zijn, net als de aanwezigheid van een technisch raadgever. De keuze van de bandenleverancier voor de cup wordt eveneens binnen afzienbare tijd bekend gemaakt. Wat het prijzengeld betreft: bij elk van de wedstrijd zullen er premies en aankoopbonnen voor banden worden uitgereikt, en aan het eind van het seizoen komt daar nog een extra premie bovenop, goed voor een totale prijzenpot van meer dan 100.000 euro.

Ieder die meer wil te weten komen over de PSA Motorsport Rally Cup Belux 2021 kan nu al de organisator contacteren, via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of per telefoon op +352 23 62 31 98. Voor alle info over Racing Shop Benelux, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of +32 477 51 83 67.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws