Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Clio Trophy Belgium start in 2021

Geschreven door  Dec 23, 2020

Nu de New Clio Rally zowel in open competitie als in een monomerkencup heel succesvol blijkt, versnelt Renault Sport Racing de ontwikkeling van zijn jongste telg. Dat resulteert in een nieuwe Trophy binnen het Jobfixers Belgian Rally Championship, met als hoofdprijs een officieel programma in 2022.

Sinds de New Clio Rally bij zijn WK-debuut in de Rally Guanajuato Mexico meteen naar de zege wist te rijden geldt de bolide als dé referentie binnen de Rally5-categorie. Dankzij een chassis gebaseerd op dat van de Clio R.S. Line, en een viercilinder 1330cc TCe-krachtbron met 16 kleppen is het tegelijk een krachtige, betrouwbare en budgetvriendelijke auto. Na een eerste campagne waarbij zowat vijftig teams het in de Clio Trophy France, de Italiaanse en Iberische Trophy’s tegen elkaar opnamen – in Spanje wist het door de vaklui in Viry-Châtillon ontwikkelde en in Dieppe gebouwde model zelfs de titel bij de tweewielaangedreven machines te veroveren – zet de New Clio Rally zijn veroveringstocht verder met de lancering van een Clio Trophy Belgium in 2021.

Die Clio Trophy Belgium wordt georganiseerd in het kader van het Jobfixers Belgian Rally Championship, met de steun van Renault België-Luxemburg, Castrol en Michelin, vaste partners van de klantencompetitie-afdeling van Renault Sport Racing. Uiteraard zal de Trophy beschikken over alle troeven die de competities van het merk-met-de-ruit zo succesvol maken. Zo is er een aantrekkelijke kalender van vijf wedstrijden uit één van de meest aantrekkelijke asfaltkampioenschappen in Europa, en beschikt de Clio Trophy Belgium ook over een genereus gift- en premiesysteem, in alle categorieën. Trouw aan de traditie waarbij jonge talenten uit de autosport worden opgespoord en gesteund schenkt Renault Sport Racing in 2022 aan de beste Junior uit de Trophy een officieel programma met een Renault Clio Rally4, een wagen die nog volop wordt ontwikkeld.

De promotie van de Clio Trophy Belgium wordt toevertrouwd aan MY Racing, dat via zijn afdeling MY Racing Parts sinds 2020 de officiële distributiepartner is voor Renault Sport Racing, zowel in België als in Luxemburg. MY Racing is al sinds 2008 een belangrijke speler in de rallysport, en zal al zijn ervaring in de organisatie van merkencups aanwenden om er voor te zorgen dat de nieuwe Trophy een succes wordt, waarbij de gelijkheid tussen de teams hoog in het vaandel zal worden gevoerd. Meer informatie over de kalender, het sportieve format en de verdeling van de premies van de Clio Trophy Belgium wordt binnen afzienbare tijd bekend gemaakt.

Benoit Nogier, Commercieel Directeur Racing bij Renault Sport Racing: “De New Clio Rally is al een vaste waarde in de Rally5-categorie, en zijn grote aantrekkingskracht wordt wereldwijd bevestigd, zowel door organisatoren, promotoren als rallyrijders. We zijn heel blij dat we volgend seizoen een Trophy in België kunnen organiseren, een land dat al sinds mensenheugenis een unieke sportieve relatie met Renault heeft. Met onze ervaring in promotieformules en de expertise van MY Racing zijn we er van overtuigd dat de Clio Trophy Belgium een essentiële stap wordt in de Belgische rallywereld, zowel voor jonge en ambitieuze talenten, als voor rijders die hun carrière een nieuw elan willen geven, of gewoon met een krachtige, betrouwbare en budgetvriendelijke bolide aan de start willen komen!”

Meer informatie via: Sandrine Wanson - Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. - +32 496 50 61 17

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws