Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Spa Rally bevestigd als finale van het Kroon-Oil BRC 2021

Geschreven door  Feb 09, 2021

Op 4 en 5 december...

Na de perikelen van 2020 is het team van DG Sport nu met man en macht bezig om het programma van het nakende seizoen te finaliseren. Eerste positieve vaststelling: de editie 2021 van de Spa Rally werd bevestigd als de finale van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Zoals op de recent onthulde kalender van het nationale kampioenschap te lezen valt zal het evenement in en rond het kuuroord op zaterdag 4 en zondag 5 december worden afgewerkt. Na afloop van de laatste chronorit zullen de kampioenen van 2021 dus gekend zijn…

“De motivatie van de troepen van DG Sport is zodanig groot dat we ons niet zullen beperken tot een copy-paste van wat de vorige editie van de Spa Rally had moeten zijn”, stelt Florian Jupsin in naam van DG Sport. “In vergelijking met de wedstrijd die in maart 2020 had moeten doorgaan is het parcours danig veranderd. Ik kan jullie nu al garanderen dat het nog mooier en nog gevarieerder zal worden.”

De Spa Rally was aanvankelijk uitgesteld naar december van vorig jaar, en had toen ook de finale van het FIA European Rally Championship (ERC) 2020 moeten vormen. De volksgezondheidscrisis heeft daar anders over beslist. “De Spa Rally mag in 2021 dan niet op de officiële kalender van het FIA ERC prijken, het is wel de eerste wedstrijd op de reservelijst van die Europese titelstrijd. Indien er één van de vastgelegde wedstrijden zou moeten worden geschrapt, wordt Spa opnieuw de finale van het kampioenschap”, gaat Florian Jupsin verder.

Bij de nieuwigheden die DG Sport nu aan het bekijken is hoort ook de mogelijkheid van een live uitzending van de Power Stage, de laatste klassementsproef van de rally. De beslissende spéciale dus, ook voor het nationale rallykampioenschap. Zonder twijfel één van de sleutelmomenten van het nieuwe seizoen, en dat heeft men in Theux goed begrepen.

Herinneren we er tenslotte ook nog even aan dat de Spa Rally de goede traditie van zoveel mogelijk deelnemers aan hun trekken te laten komen ook dit jaar verder zet. De VHRS-nevenwedstrijd, voortaan bekend als Spa Rally Classic, staat op zaterdag op het programma, terwijl de deelnemers aan het Criterium op zondag de kans krijgen om het tweede deel van het parcours aan de tand te voelen.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws