Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Clio Trophy Belgium: Test Day op 25 februari in Mettet

Geschreven door  Feb 16, 2021

Kandidaat-rijders kunnen er de nieuwe Clio Rally5 aan de tand voelen
Ook Bruno Thiry en een Renault-ingenieur zijn aanwezig

De voorbereidingen op de start van de nieuwe Clio Trophy Belgium zijn in volle gang. De kalender bestaat uit vijf wedstrijden van het Belgian Rally Championship en welke dat precies zullen zijn, wordt heel binnenkort bekend gemaakt. In afwachting heeft de organisator van de Clio Trophy Belgium besloten om op donderdag 25 februari op het circuit van Mettet een Test Day te houden. Dat geeft rijders en potentiële deelnemers de gelegenheid om van heel nabij met de nieuwe Renault Clio Rally5 kennis te maken.

“Door zijn infrastructuur is het circuit van Mettet een ideale locatie om met respect voor de heersende gezondheidsmaatregelen een testdag te organiseren”, stelt Sandrine Wanson, coördinator van de Clio Trophy Belgium. “Uiteraard is het aantal plaatsen beperkt en zullen we met meerdere tijdslots werken. Er worden twee exemplaren van de Clio Rally5 ingezet, om zo een maximum aan kandidaten de kans te geven de wagen te testen, of om vanuit het rechterzitje de rijkwaliteiten van de bolide vast te stellen. Renault Sport Racing stuurt ook een ingenieur naar Mettet, om alle nodige informatie te verstrekken.”

“Het 2,5 kilometer lange parcours is relatief technisch en bestaat uit zowel asfalt als stroken op onverhard. Een ideale mix om de prestaties en het potentieel van de Clio Rally5 in te schatten. De rijders en potentiële kandidaten kunnen ook beroep op de immense ervaring van Bruno Thiry, die hen met raad en daad zal bijstaan”, besluit Sandrine Wanson.

De Clio Trophy Belgium is een heel toegankelijke formule, met een goed gevulde prijzenpot. Zo krijgt de beste Junior in 2022 een officieel zitje. Ideaal dus voor een debuut in de rallysport, en de perfecte springplank richting hogere categorieën.

Info en inschrijvingen Sandrine Wanson, e-mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. en tel. +32.496.50.61.17 Renault België Luxemburg

Clio Trophy Belgium in cijfers:

 Inschrijvingen

• ‘Seizoen’: 1800 € inclusief overalls en kledijkit Renault Sport, brandwerende tops, en het ter beschikking stellen van een kit voor het assistentiepark.
• ‘2de Trophy’: 1000 €, zonder vervanging van de overalls en met de mogelijkheid om deel te nemen en punten te scoren voor de Clio Trophy France.
• ‘Just for Fun’: 600 € voor deelname aan maximaal twee rally’s + kledijkit Renault Sport, uitlenen van een kit voor het assistentiepark en van overalls, naargelang de beschikbaarheid.
• ‘100 % vrouwelijk’: gratis inschrijving voor het hele seizoen voor elk rijdersduo dat enkel uit vrouwelijke rijders bestaat.

Puntenverdeling

• 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 punt(en) voor de eerste tien van elke rally.
• 5-4-3-2-1 punt(en) voor de snelste vijf rijders van de ‘Power Stage’.

Premies

• 500 € getrouwheidspremie voor de rijders die na deelname aan de eerste drie wedstrijden ook starten in een vierde wedstrijd.
• 11 300 € premies (cash + aankoopbonnen voor wisselstukken) bij elke rally: o 1ste 3 250 € o 2de 2 500 € o 3de 1 500 € o 4de 1 250 € o 5de 1 000 € o 1ste Junior 900 € o 2de Junior 600 € o 3de Junior 300 €

Prijzen

• Voor de beste Junior aan het eind van het seizoen: officieel programma van minimum drie rally’s met een Clio Rally4 in het kader van het seizoen 2022 van het Belgian Rally Championship.
• De eerste drie niet-Juniors worden beloond met aankoopbonnen voor wisselstukken: o 1ste 4 500 € o 2de 2 000 € o 3de 1 000 €

Prijs

• Clio Rally5 : 43 000 € z.t.
• Ombouwkit naar Clio Rally4 beschikbaar vanaf 2022

Voor meer informatie: Sandrine Wanson, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien., +32 496 50 61 17

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws