Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Powerstage in tweedaagse rally's van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship

Geschreven door  Feb 16, 2021

Wie scoort 5 bonuspunten op de Powerstage?

Het is nog even wachten op de definitieve start van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021. Ondertussen hebben de promotor en RACB Sport werk gemaakt van het Sportreglement. Een van de belangrijkste vernieuwingen is de invoering van een Powerstage in tweedaagse rally's. De 5 snelste rijders kunnen op die Powerstage een bijkomende bonus verdienen.

Zoals eerder aangekondigd, telt het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021 tien wedstrijden, waarvan de deelnemers de zes beste scores in rekening mogen brengen in de eindstand. Die scores worden berekend volgens het puntenbarema dat ook gehanteerd wordt in het WRC. De top 10 krijgt voor het algemeen kampioenschap punten als volgt: 25 - 18 - 15 - 12 - 10 - 8 - 6 - 4 - 2 - 1.

In meerdaagse wedstrijden (minimaal 50 km tegen de klok voor een afzonderlijke Leg), wordt op het einde van de wedstrijd een Powerstage georganiseerd. De vijf snelste rijders op de Powerstage scoren een bonus van respectievelijk 5, 4, 3, 2 en 1 punt(en).

Het zal ongetwijfeld extra kleur en spanning geven aan de finale van meerdaagse rally's, die hierdoor ook een iets grotere beloning kunnen opleveren voor de tenoren. Wie eerder in de wedstrijd veel tijd verloor, krijgt de kans om op de Powerstage nog kostbare punten te scoren. Een vernieuwing om naar uit te kijken, zeker voor de titelkandidaten. Vergeet niet dat een Powerstage ook een mentaal spelletje is. De rijders worden in het slot van een lange wedstrijd nog eens mentaal uitgedaagd. Zullen ze er nog eens voor gaan zitten en alle risico's nemen, of stellen ze liever de punten veilig? Het kan voor verrassingen zorgen.

Mentale uitdaging

"Ik denk dat het kampioenschap hierdoor nog spannender kan worden. Zelfs wanneer je veel tijd hebt verloren in een wedstrijd, kan je nog eens maximaal aanvallen om punten goed te maken, terwijl de leider op dat moment misschien geen risico's meer zal nemen," vertelt Adrian Fernémont, de titelverdediger.

"Ik ben tegenwoordig een diesel die enkele proeven nodig heeft om op snelheid te komen, dus een Powerstage moet me liggen. Al had ik in 2020 weinig geluk op de laatste proef, met lekke banden in Haspengouw en Oudenaarde...," lacht Kris Princen. "Voor mij was belangrijk dat de winnaar van de wedstrijd uiteindelijk de grootste beloning krijgt, want rally's winnen, daar draait het om in deze sport," vervolgt Kris Princen.

"Een Powerstage, dat is geniaal! Het geeft de promotor nog meer mogelijkheden om het Kroon-Oil BRC in de kijker te zetten met een bijkomend verhaal. Bovendien zal iedereen op de Powerstage nog eens voluit gaan, wat zeker voor spektakel zal zorgen," vertelt Cédric Cherain.

"Een Powerstage, dat geeft extra pit aan een wedstrijd. Het kan nog plezant worden!" lacht Vincent Verschueren.

Het wordt in elk geval een uitdaging voor de teams om de juiste keuze te maken en om de zenuwen tot de allerlaatste meter onder controle te houden. Ze kijken allemaal al uit naar de openingswedstrijd van het seizoen, de Rally van Wallonië.

Kalender Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021

30 april - 2 mei: Rally van Wallonië
26 juni : South Belgian Rally
24 juli : TAC Rally
13-15 augustus : Renties Ypres Rally Belgium
3-4 september : ConXioN Omloop van Vlaanderen
25 september : East Belgian Rally
16 oktober : Sezoensrally
5-7 november : Condroz Rally
27 november : Rally van Haspengouw
4-5 december : Spa Rally

Laatst aangepast op Dinsdag, 16 februari 2021 19:14
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws