Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Rallye de Wallonie: Eind April of begin Oktober?

Geschreven door  Mrt 10, 2021

Antwoord op 2 april...

In principe zou het Belgisch rallykampioenschap beginnen met de 37e editie van de Rally van Wallonië op 30 april, 1 en 2 mei eerstvolgende. Maar het spook van de pandemie doemt nog steeds rond waardoor de rally uitgesteld kan worden naar de maand oktober. Op twee maand van de initiële datum maakt de organisator de balans op.

Het is het lot van alle organisatoren wereldwijd: Het plannen van een evenement blijft problematisch één jaar na het begin van de pandemie. Het zou utopisch zijn te denken dat de Rally van Wallonië hieraan zou ontsnappen. De informatie die momenteel circuleert zit dicht bij de waarheid: vanaf vandaag en afhankelijk van verschillende parameters… Met uitzondering van Covid19, zou de Rally van Wallonië het Belgisch kampioenschap kunnen openen. Alles staat klaar.

Maar de organisator voorziet niet dat zijn evenement 'koste wat kost' zal plaatsvinden, uiteraard in verband met gezondheidsmaatregelen en de lockdown.: “Het is simpel”, zegt Etienne Lerson, president van de Automobile Club van Namen, "Als de rally achter gesloten deuren plaatsvindt, zullen we ons onthouden en dit om verschillende redenen: De rally is een feest, de toeschouwers maken er deel van uit en moeten ervan genieten. Er is natuurlijk ook het financieel aspect. We hebben het bijvoorbeeld nooit verborgen gehouden dat de special show aan de Citadelle in grote maten een financieel evenwicht bracht van onze rally. Uiteindelijk, welk imago zouden we de motorsport geven? Hou kunnen we het monopoliseren van verschillende diensten (politie, ziekenwagens, …) rechtvaardigen die op dit moment elders waarschijnlijk veel nuttiger zijn? En hoe moeten we de lockdown respecteren met een dergelijk evenement? We zijn autosportliefhebbers, maar niet egoïstisch!"

Wat dan? “Het is simpel, wij vragen aan iedereen, zoals aan onzelf, om nog even geduld uit te oefenen gedurende de maand maart en, op 2 april, zullen we onze definitieve beslissing bekendmaken in functie van de laatste instructies op gebied van gezondheid.: Eind van de maand organiseren of uitstellen naar het begin van de maand oktober, want sinds enkele dagen hebben we officieel, in overeenstemming met de RACB en de promotor, een uitsteloplossing voor 8, 9 en 10 oktober 2021.”

Bovendien bevestigd de Automobile Club van Namen dat het rally dit jaar zijn comback zal maken in de Waalse hoofdstad. En zijn concurrenten, waaronder verschillende regionale, zullen ongetwijfeld verheugd zijn te weten dat zij op vrijdagavond de hellingen van de Citadelle zullen beklimmen alsook zal er donderdag een special test worden aangeboden op een nieuw maar overeenkomstige route met de Namense klassieker, laten we eerlijk zijn!

En om af te sluiten met nog een positieve noot, de deelnemers moeten niet aarzelen om zich in te schrijven : alle documenten en het deelnameformulier zijn beschikbaar op de website van de rally. In het ongelukkige geval dat de Rally van Wallonië niet opnieuw kan plaatsvinden, zal de volledig inschrijving worden terugbetaald.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws