Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Pirelli voor 3 jaar partner van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship

Geschreven door  Apr 12, 2021

Pirelli exclusieve bandenpartner voor Rally1, Rally2 en Rally3

Iedereen telt af naar de start van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021. Achter de schermen werd hard gewerkt door de promotor en de RACB. Samen kunnen ze een nieuw partnership aankondigen: Pirelli wordt de komende drie seizoenen de exclusieve bandenleverancier voor de klassen Rally1, Rally2 en Rally3. 

De Italiaanse bandenfabrikant, eerder al partner van het Junior BRC, wordt voor de volgende drie seizoenen exclusieve leverancier van de banden in de klassen Rally1, Rally2 (de fameuze R5's) en Rally3, en partner van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. 

“Na de benoeming van Pirelli als exclusieve leverancier van het World Rally Championship vanaf dit jaar, wordt ons profiel in de rallysport verder versterkt door het nieuws dat we de enige leverancier zullen worden van de topklasse van het Belgian Rally Championship. Daarmee vinden we aansluiting bij de vele andere nationale rallyreeksen over de hele wereld die we exclusief uitrusten. België heeft een sterke rallycultuur die zich dankzij zijn debuut in het World Rally Championship nog verstevigt. We zijn verheugd om onze band met deze traditie te versterken en we kijken ernaar uit om onze hoogtechnologische producten dit jaar in actie te zien op de veeleisende en spectaculaire Belgische klassementsproeven," verklaart Terenzio Testoni, Pirelli Rally Activity Manager. 

Xavier Schene, algemeen directeur van RACB Sport, benadrukt dat dit exclusiviteitscontract een win-win is, zeker ook voor de deelnemers. "Enerzijds krijgen alle deelnemers een korting op de aankoop van de banden, wat zowat 10% van de catalogusprijs van de banden zal zijn. Verder kunnen de deelnemers in elke wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship een aantal gratis banden winnen. Zo krijgt de winnaar van de wedstrijd 5 Pirelli banden gratis, de tweede krijgt 4 banden, de derde krijgt 3 banden, de vierde 2 banden en de vijfde tot en met de tiende krijgen 1 Pirelli band gratis. In wedstrijden met een Powerstage zijn er bovendien premies te verdienen: 2.000 euro voor de winnaar van de Powerstage, 1.000 euro voor de tweede en 500 euro voor de derde op de Powerstage," bevestigt Xavier Schene.

Het partnership met Pirelli zal ook de promotie van het Kroon-Oil BRC ten goede komen. "We zijn heel blij met de samenwerking met Pirelli voor de komende drie seizoenen, 2021, 2022 en 2023," verklaart BRC-Promotor Chris Courteyn, die het Belgisch rallykampioenschap wereldwijd via diverse kanalen op televisie brengt. "Pirelli is ook exclusief bandenleverancier in het World Rally Championship, dus deze overeenkomst biedt het voordeel dat de Belgische titelkandidaten in Rally2 in de WK-manche in Ieper met hun vertrouwde banden van Pirelli zullen kunnen aantreden. Dat Pirelli partner wordt van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship versterkt de internationale uitstraling van ons nationaal kampioenschap, het sterkste nationaal kampioenschap van Europa en wellicht wereldwijd. Deze samenwerking zal ons nog meer mogelijkheden bieden op het vlak van de promotie."

Opnieuw zijn de vooruitzichten voor het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021 heel positief. Nog even geduld... 


Kort samengevat 

Pirelli 3 jaar exclusief bandenleverancier in Rally1, Rally2 en Rally3

- 10% korting voor alle deelnemers op de aankoop van nieuwe Pirelli-banden
- Gratis Pirelli-banden te winnen per wedstrijd : 
     - P1 : 5 banden
     - P2 : 4 banden
     - P3 : 3 banden
     - P4 : 2 banden
     - P5 tot en met P10 : 1 band

- In wedstrijden met een Powerstage : premies te winnen voor de snelsten op de Powerstage :
     - P1 : 2.000 euro
     - P2 : 1.000 euro
     - P3 : 500 euro

Kalender Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021 

26 juni : South Belgian Rally

24 juli : TAC Rally

13-15 augustus : Renties Ypres Rally Belgium

3-4 september : ConXioN Omloop van Vlaanderen

25 september : East Belgian Rally

8-10 oktober : Rally van Wallonië

16 oktober : Sezoensrally

5-7 november : Condroz Rally

27 november : Rally van Haspengouw

4-5 december : Spa Rally  

Laatst aangepast op Maandag, 12 april 2021 19:26
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws