Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Inschrijvingen voor de South Belgian Rally 2021 zijn geopend

Geschreven door  Apr 15, 2021

De eerste editie van de South Belgian Rally, die op zaterdag 26 juni in de schitterende Semois-streek wordt gehouden, heeft de eer het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021 te openen! De kans bestaat dat het in Vresse-sur-Semois een beetje druk wordt, zeker omdat de door DG Sport georganiseerde wedstrijd ook in aanmerking komt voor het Historic BRC, het Criterium, de M-Cup, de Clio Trophy Belgium en de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux, naast de VHRS 50 en 65 nevenwedstrijden voor de liefhebbers van de Regularity. Kortom, na een lange tijd op hun honger te zijn moeten blijven kunnen de rallyliefhebbers opnieuw hun hartje ophalen, ook al omdat de South Belgian Rally wordt verreden op een parcours dat bij iedereen in de smaak valt.

We willen de teams er dan ook op wijzen dat de inschrijvingen zijn geopend. Zij die na het uitstel van de editie 2020 hadden besloten om hun inschrijving te ‘behouden’ zijn nog steeds volledig ingeschreven, en hoeven niets meer te doen. Alle anderen moeten hun aanwezigheid opnieuw officieel bevestigen, via de website www.southbelgianrally.com, tabblad ‘Inschrijvingen’. En u wacht beter niet te lang…

Wat het popelende publiek betreft: de organisatoren volgen aandachtiger dan ooit alle beslissingen die de overheid in de vergaderingen van de verschillende overlegcomités neemt. Er worden nieuwe protocollen verwacht, dus is het nog wat te vroeg om de voorverkoop van de tickets opnieuw op te starten. Maar nu al staat vast dat de tickets die werden gekocht voor het evenement dat in oktober vorig jaar had moeten plaatsvinden nog altijd geldig zijn. Verdere informatie komt er binnen afzienbare tijd.

“We zijn uiteraard heel blij dat we met onze organisatie het Kroon-Oil Belgian Rally Championship op gang kunnen trekken”, stelt Christian Jupsin in de naam van DG Sport. “En we hopen van ganser harte dat we opnieuw publiek mogen ontvangen! Ik weet dat we op de toeschouwers kunnen rekenen om alle regels nauwgezet op te volgen, zeker die in betrekkingen met social distancing. De South Belgian Rally wordt uiteraard in open lucht afgewerkt, en we beschikken over meer dan 50 kilometer chronoritten. Uitgaande van het idee dat er aan beide kanten van de weg toeschouwers kunnen plaatsnemen, ben ik overtuigd dat zelfs een paar duizend toeschouwers geen problemen voor de volksgezondheid zou opleveren. Deze progressieve terugkeer van het publiek lijkt ons in ieder geval een redelijker oplossing dan de verplichting ons parcours hermetisch af te sluiten. Onze spéciales zijn immers uitgetekend in een natuurlijke omgeving, met nogal wat toegangswegen. We doen dus beroep op het gezond verstand van alle betrokken partijen, al zeker bij de overheid en de rallyfans…”

Duimen dus opdat iedereen van dit nieuwe rallyfeest kan genieten.

Het aftellen richting de langverwachte start van het Belgische rallykampioenschap is begonnen, en de motoren zijn klaar om in het zuiden van het land opnieuw te grommen…

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws