Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Voorbereidingen in volle gang voor South Belgian Rally

Geschreven door  Mei 03, 2021

Al meer dan 150 inschrijvingen!

Nu de Rallye de Wallonie naar een latere datum is verschoven krijgt de South Belgian Rally op zaterdag 26 juni de eer om de  start van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021 te geven. Bij DG Sport – de organisator van dit nieuwe en in Vresse-sur-Semois gebaseerde evenement met een uitdagend natuurlijk parcours – zijn de voorbereidingen uiteraard al in volle gang.

“Het parcours bestaat uit drie lussen van vier schitterende chronoritten en is zo goed als vastgelegd. Op administratief vlak is alles alvast in kannen en kruiken”, stelt een tevreden Florian Jupsin in naam van DG Sport. “Bovendien is het heel aangenaam om vast te stellen hoezeer de rijders en teams uitkijken naar een confrontatie op de typische proeven van de Semois-streek. We hebben immers al meer dan 150 inschrijvingen mogen ontvangen. Dat belooft!” 

Nog even herhalen dat de eerste editie van de South Belgian Rally niet alleen in aanmerking komt voor het nationale kampioenschap, maar ook voor het Historic Belgian Rally Championship, het Junior Belgian Rally Championship, het Criterium, de M-Cup, de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux en de Renault Clio Trophy Belgium. Tegelijkertijd nemen de specialisten van de regularity het in de VHRS 50 en VHRS 65 nevenwedstrijden op een identiek parcours tegen elkaar op. Voor elk wat wils dus!

Blijft uiteraard de grote vraag of er publiek langs de proeven van de South Belgian Rally zal mogen staan. “We zijn eind april, de wedstrijd wordt eind juni afgewerkt. Dat betekent dat het op dit ogenblik onmogelijk is om één en ander te garanderen”, vervolgt Florian Jupsin. “Het enige wat we kunnen doen is de beslissingen van de verschillende Overlegcomités en de wijzigende maatregelen op de voet volgen. Hoe zal de pandemie tijdens de volgende weken evolueren? Welke maatregelen zullen er moeten worden getroffen voor sportieve en culturele evenementen in de open lucht? Madame Soleil en haar kristallen bol maken nog geen deel uit van ons team, en dus moeten we met gekruiste vingers nog wat geduld oefenen… Maar we doen er uiteraard alles aan zodat de toeschouwers aanwezig kunnen zijn, in de best mogelijke omstandigheden bovendien!”

Er zit voor de rallyfans en de deelnemers dan ook niet veel meer op dan de voorbereiding op de wedstrijd te volgen via de officiële website van het evenement, www.southbelgianrally.com, of via de Facebook-pagina van de rally. Eén ding is zeker: na de gedwongen afgelasting in 2020 is men bij DG Sport meer dan ooit vast van plan om er voor te zorgen dat Vresse-sur-Semois en de hele regio errond eind juni van een prachtig rallyfeest zullen kunnen genieten…

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws