Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

South Belgian Rally: Licht op groen voor de toeschouwers!

Geschreven door  Jun 09, 2021

Maar...

Het is de aankondiging waar iedereen zat op te wachten! Ja, de eerste editie van de South Belgian Rally, op zaterdag 26 juni de openingsmanche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021, zal voor het publiek toegankelijk zijn! Dankzij de steun van RACB Sport en de autoriteiten kreeg DG Sport, organisator van het in Vresse-sur-Semois gehouden evenement, begin deze week officieel het groen licht, waarna er onmiddellijk werd begonnen met het plaatsen van de toeschouwerszones.

“Dit keer is het echt waar!”, stelt Florian Jupsin in naam van DG Sport. “Uiteraard zullen we niet zomaar en van alles mogen doen. De toeschouwers worden verwacht in vooraf aangeduide zones, die tegelijk veilig én spectaculair zullen zijn. En zelfs al wordt de South Belgian Rally in open lucht verreden, mondmaskers en social distancing blijven verplicht. Verder is de consumptie van alcohol op het hele parcours verboden, waardoor er dus geen drankstandjes zullen zijn. Het programma voor de toeschouwers werd al op voorhand vastgelegd, in vorm van verschillende Packs… die scrupuleus en strikt moeten worden opgevolgd.”

Concreet komt het er op neer dat er 10 specifieke toeschouwerspacks te koop worden aangeboden. Elk van die packs wordt gekenmerkt door een armband in een andere kleur, en zal de eigenaar van die armband toelaten om in de loop van de dag naar zes verschillende plaatsen te trekken, volgens een vastgelegde timing. In totaal werden er door DG Sport 22 toeschouwerszones gecreëerd, en elke toeschouwer kan er dus zes bezoeken, zonder de mogelijkheid die vastgelegde keuze te veranderen.

“Op het moment dat de toeschouwer op de website van Ticketmaster Belgium het voor hem of haar best passende toeschouwerspack kiest, wordt ook de keuze van zijn of haar parcours gedurende de wedstrijddag vastgelegd. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor zones 1, 10, 6, 17, 2 en 11, en die keuze moet strikt worden gerespecteerd”, vervolgt Florian Jupsin. “Elk toeschouwerspack wordt verkocht voor 20 euro, inclusief officieel programma. Door dit systeem kunnen we tot op de letter het gezondheidsprotocol voor de South Belgian Rally volgen, en tegelijk de fans langs het parcours laten plaatsnemen.”

Zij die al een ticket hadden gekocht om de South Belgian Rally 2021 bij te wonen zullen van Ticketmaster een mail ontvangen om hun toeschouwerspack te kiezen. 48 uur later zullen dan de enkele honderden nog beschikbare packs te koop worden aangeboden.

Surf dus naar www.ticketmaster.be om zo de inhoud van de verschillende toeschouwerspacks te bekijken en zo uw aanwezigheid bij de openingsproef van het BRC 2021 te plannen. Actie!

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws