Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

South Belgian Rally: Goed gevuld deelnemersveld

Geschreven door  Jun 15, 2021

Een bliksems startveld!

Eindelijk, het lange wachten wordt beloond! Zoals men kon verwachten is het startveld van de eerste South Belgian Rally, openingswedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021, van een heel hoog niveau. En niet alleen in de topklasse! Er zal op de glooiende chronoritten in de streek rond Vresse-sur-Semois op alle niveaus een spannende en intense strijd worden uitgevochten.

Het geduld werd danig op de proef gesteld, maar het resultaat zal rallyfans zeker bekoren. De strijd om de zege tussen de tenoren van ons nationale kampioenschap – een kampioenschap dat heel wat landen ons benijden – mag gerust als ‘koninklijk’ worden omschreven. De meeste recente Belgische rallykampioen (uit 2019) Adrian Fernémont (Skoda) zal in de ontzettend populaire Rally2-categorie heel wat weerwerk krijgen! Zo neemt de Namenaar het in Vresse op tegen de Franse WRC3-rijder Nicolas Ciamin (Citroën), Kris Princen (Citroën), Grégoire Munster (Hyundai), Ghislain de Mévius (Skoda) en Vincent Verschueren (VW), maar die zullen allemaal ook outsiders als Maxime Potty (Ford), Bastien Rouard (Skoda), Eric Cunin (Skoda), Tobias Brüls (Skoda), Harry Bouillon (Ford), Pieter-Jan Michiel Cracco (Skoda), Henri Schmelcher (VW), Christophe Verstaen (Ford), Jimmy D’Hondt (Ford) of andere Nicola Stampaert (Ford) in de gaten moeten houden.

In het spoor van de Rally2-bolides vinden we ongetwijfeld de beste GT-wagens terug, waarbij de nieuwe Alpines A110 RGT van Stefaan Prinzie en Chris Vandamme, die zullen proberen om de Porsches 911 GT3 van Romain Delhez, Glenn Janssens (met Stéphane Prévot aan zijn zijde), Tuur Vanden Abeele of nog Christian Guillemin te vlug af te zijn. En wees maar niet verrast als ook de ouwe getrouwe Mitsubishi’s Lancer EvoX van Jean-Philippe Radoux, Olivier Collard en Pierre Hubin zich in die strijd weten te mengen.

Vuurwerk!

In de Rally4-categorie mogen we ook vuurwerk verwachten, met de aanwezigheid van de Luxemburger Hugo Arellano (Peugeot), die het opneemt tegen de Belgen Gino Bux (Peugeot), Fred Caprasse (Peugeot), Jonas Dewilde (Peugeot), Charles Munster (Peugeot), Gilles Pyck (Peugeot) en Valentin Vertommen (Opel).

Ook de nieuwe Renault Clio Trophy Belgium heeft heel wat succes. De Clio’s Rally5 zijn toevertrouwd aan Tom Rensonnet, Pierre-Manuel Brasseur, Jeroen Catelin, Stéphane Delmelle, Matthias Delplace, Jérémy Doumont, Valentin Dozot, Thibaut Vandeputte, Benoît en Koen Verlinde.

De deelnemers aan het BRC Critérium verzorgen tijdens de eerste twee lussen van de dag hun deel van het spektakel, met allicht een hoofdrol voor Corentin Dozot (Clio), Nick Geelen (325i), Jonathan Georges (Clio), Olivier Martin (207), Laurent Mottet (DS 3), David Schmetz (306) en nog heel wat anderen.

Conclusie: het zal er op zaterdag 26 juni heet aan toegaan in Vresse-sur-Semois!

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws