Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

South Belgian Rally: Vier proeven die indruk zullen maken

Geschreven door  Jun 22, 2021

Een 100 procent natuurlijk hoekje van ons Belgenland: de ideale omgeving om de rallysport op hoog niveau te beoefenen! Op zaterdag 26 juni kunnen de deelnemers aan het Kroon-Oil Belgian Rally Championship met de eerste editie van de South Belgian Rally eindelijk aan hun seizoen 2021 beginnen, op een parcours voor grote jongens. Het belooft een heel intens menu te worden die dag: drie lussen van vier proeven, de één al mooier en selectiever dan de ander.

De klassementsproef van Gedinne is de eerste die de deelnemers voor de wielen geschoven krijgen, om 8u48. Een breed en glooiend tracé, 13 kilometer lang, dat begint met een tamelijk bochtig stuk tussen Patignies en Sart-Custinne. Nadien gaat het zo goed als rechtdoor richting Vencimont, om dan in het zicht van de streep opnieuw wat smaller te worden. Kortom, voor elk wat wils, en meteen een goede samenvatting van de hele rally.

De tweede proef, Bohan, is 9 kilometer lang. De proef begint met een snelle klim richting Bagimont, waarna er een lastige strook van anderhalve kilometer volgt, richting Pussemange, vlak bij de Franse grens. Het finale gedeelte van de proef lijkt sterk op een klimkoers… maar dan naar beneden! Voer voor lefgozers dus.

De tien kilometer lange chronorit van Oizy, genoemd naar het dorp waar de start wordt gegeven, wordt gekenmerkt door een smal eerste gedeelte. Daarna wordt de proef iets sneller, richting Gros-Gays. Daar doet de South Belgian Rally bij het overschrijden van een klein colletje denken aan de Rallye Vosges Grand Est, waarna het richting de finish in Cornimont gaat.

Last but not least: Bellefontaine! Een populaire proef bij autosportliefhebbers, deze keer in lijn afgewerkt. De afdaling tussen de start en Bellefontaine mag best als glad worden omschreven, waarna het opnieuw omhoog gaat richting Petit-Fays. Dan is de klimkoers van Vresse-sur-Semois aan de beurt, maar dan wel als afdaling, waarna een bochtig, smal én breed stuk volgt! Kortom, 17,35 kilometer puur rijplezier.

Met een totaal van 50 kilometer per lus is de eerste South Belgian Rally dus 150 kilometer lang, en volledig gesitueerd in een prachtig decor. Om 20u45 zullen de laureaten van deze inaugurale editie bekend zijn, en kunnen ze worden gehuldigd op het podium in Vresse-sur-Semois.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws