Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Vandaag werd de shakedown van de South Belgian Rally verreden

Geschreven door  Jun 24, 2021

Het was lang, héél lang wachten, maar vandaag, donderdag 24 juni, kon er in de streek rond Vresse-sur-Semois opnieuw van ronkende motoren worden genoten! Het teken dat de eerste editie van de South Belgian Rally van start was gegaan. Een zestigtal teams, waarbij de tenoren van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021 en de Franse WRC-rijder Nicolas Ciamin, namen deel aan de Shakedown. De generale repetitie werd afgewerkt op een proef van zowat vier kilometer, uitgetekend in Gros-Fays, en hyperrepresentatief voor wat de deelnemers zaterdagochtend te wachten staat. Tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds konden de bolides naar hartenlust over het parcours scheuren, en de meeste rijders probeerden dan ook zoveel mogelijk passages af te werken, om zich zo goed mogelijk op de start van het nationale rallykampioenschap voor te bereiden.

“Na zo een lange onderbreking waren er inderdaad nogal wat rijders die vanaf donderdag opnieuw in actie wilden komen, kwestie van toch wat ritme op te doen”, stelde Florian Jupsin in naam van DG Sport. “Voor iedereen van de organisatie was het geluid van ronkende motoren en het zicht van wagens op het parcours een hele grote voldoening. Deze keer is de South Belgian Rally écht van start gegaan, en deze test op ware grootte is slechts een voorsmaakje op wat er ons tijdens een bijzonder intense zaterdag te wachten staat.”

Op vrijdag werken de teams de verkenning van het parcours af, zodat ze voor de eerste keer de proeven van Gedinne, Bohan, Oisy en Bellefontaine kunnen bewonderen. De rijders van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship en het Historic Belgian Rally Championship rijden drie keer over die chronoritten, terwijl de deelnemers aan het Criterium en de Regularity (VHRS 65 & 50) twee lussen zullen afwerken.

Zaterdag om acht uur ’s ochtends rijden de eerste wagens voor een eerste keer over het podium in Vresse-sur-Semois, en minder dan 50 minuten later starten de eerste rijders in de klassementsproef van Gedinne. Zowat twaalf uur later zullen de namen van de laureaten van de eerste South Belgian Rally bekend zijn. Het aftellen is begonnen…

Meer info: www.southbelgianrally.com

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws