Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Een à la carte programma en hoge ambities voor Sébastien Bedoret

Geschreven door  Jul 25, 2021

Bij de South Belgian Rally, de openingsmanche van het Belgische Rallykampioenschap, was hij nog als toeschouwer aanwezig. Sébastien Bedoret had er duidelijk moeite om zijn ongeduld te verbijten. “Ik kom kijken hoe mijn kameraden het doen, maar ik kan jullie wel vertellen dat ik achter de schermen hard aan het werk ben om ze zo snel mogelijk en met een mooi programma te vervoegen.”

Met de steun van Škoda Import Belgium hoefde de 25-jarige rijder niet lang te wachten om opnieuw achter het stuur te kruipen. Dat kon vorige zondag al, tijdens de TBR Rally. Sébastien wist er op de best mogelijke manier zijn samenwerking met corijder Hans Delorge te starten: het duo met de Škoda Fabia Rally 2 Evo stond na afloop van de vier chronoritten op de eerste plaats.

En daar blijft het niet bij. De winnaar van de Omloop van Vlaanderen 2019 kan ondertussen ook zijn hele programma voor het seizoen 2021 aankondigen. “Dankzij mijn partners, waarbij ook de Belgische Škoda-invoerder, de partners van mijn nieuwe co Hans Delorge en die van mijn SXM-team kan ik inderdaad bevestigen dat ik bij minimum vijf rally’s van het Belgische kampioenschap aan de start zal staan”, stelt Sébastien met een brede glimlach. “Hoewel dit programma nog kan evolueren – en hopelijk ook uitbreiden – hebben Hans en ik al de Omloop van Vlaanderen, de East Belgian Rally, de Sezoens Rally en de Condroz Rally aangekruist. Eerder start ik ook nog in de Ypres Rally Belgium, met de Fransman François Gilbert aan mijn zijde.”

De Renties Ypres Rally Belgium is niet alleen de tweede manche van het nationale kampioenschap, maar ook en vooral de allereerste Belgische rally die in het WRC, het wereldkampioenschap rally, wordt opgenomen. “Hans kon zich niet vrijmaken voor Ieper, maar met François bood zich een alternatief aan”, legt de rijder uit Donstiennes uit. “Voor mij de ideale gelegenheid om nog eens van het WK te proeven, na een wat frustrerende ervaring in Kroatië eerder dit jaar. Ieper wordt bovendien verreden op een parcours dat zowel het team als ikzelf goed kennen. We koesteren dan ook enige ambities.”

Om de rallyklassieker in de Westhoek tot in de puntjes voor te bereiden werken Sébastien en François Gilbert eerst nog de Rally van Staden af. Deze wedstrijd staat op 8 augustus op het programma, één week voor het hoogtepunt van het Belgische rallyseizoen. Het is dan ook de ideale generale repetitie.

“Op sportief vlak heb ik de afgelopen maanden een lastige periode doorgemaakt, maar ik ben er zeker van dat me dat ook sterker heeft gemaakt”, vervolgt Sébastien. “Ik snak naar competitie, geloof me vrij. Mijn twee corijders zijn allebei ontzettend gemotiveerd, net zoals het volledige team van SXM. We willen vooraan meestrijden. Onze Škoda Fabia Rally 2 Evo is het ideale wapen voor de Belgische rally’s en dat willen we bewijzen ook!”

“Dit is een heel bijzonder jaar voor ons merk”, aldus Liana Picard, PR Manager bij Škoda Import Belgium. “Škoda kan buigen op een lange sportieve geschiedenis. Ik vermoed dat er niet veel andere merken een aanwezigheid van 120 jaar in de autosport kunnen voorleggen! Recent hebben we onze samenwerking met de Renties Ypres Rally Belgium verlengd en we zijn verheugd Sébastien Bedoret bij zijn volgende rally’s te kunnen ondersteunen. We wensen hem dan ook veel succes toe!”

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws