Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Omloop van Vlaanderen met record aan merkencups én Powerstage

Geschreven door  Jul 26, 2021

Meer dan tien kampioenschappen...

De voorbereidingen voor de 61ste Omloop van Vlaanderen, die zal plaatsvinden op 3 en 4 september, verlopen uitermate goed. De organisatie zorgde voor tal van nieuwigheden zoals de Powerstage die de rally spannend zal houden tot de laatste meters. De Omloop zal ook meetellen voor ruim tien, vaak internationale, kampioenschappen en komt ook op de Europese rallykalender te staan.

De promotoren van het Belgische rallykampioenschap BRC pakten naar aanleiding van het nieuwe sportreglement 2021 uit met een vernieuwing, namelijk de intrede van de Powerstage in wedstrijden van twee dagen. Een formule die werd overgenomen uit het WRC. Daarvoor moest elke wedstrijddag minimum 50 wedstrijdkilometers tellen.

De organisatie van de Omloop van Vlaanderen speelt daar flexibel op in. De openingsdag op vrijdag 3 september zal meteen goed zijn voor 64 kilometer tegen de klok, de langste openingsdag in de geschiedenis van de OVV. De slotdag, zaterdag 4 september, zal vroeger eindigen, maar is nog altijd goed voor 151 wedstrijdkilometers. “Een rally met een Powerstage is ontzettend interessant voor de titelstrijders omdat ze daar vijf extra punten scoren. In een kampioenschap waar de beste resultaten tellen is dat ontzettend belangrijk”, aldus de organisatie.

De 61ste Omloop van Vlaanderen zal ook meer dan tien kampioenschappen verwelkomen. Uiteraard het BRC, maar ook het BRC junioren-, historic – en criteriumkampioenschap. Voor de tweede keer zal de Omloop ook deel uitmaken van de Tour European Series (TER) en TER Historic. Daarnaast heel wat merkencups: zoals de kersverse Renault Clio Cup, de Britse Mini Sport Cup, de Volvo Euro Cup en de immer spectaculaire BMW M Cup. Ook het Historic Rally Car Register (HRCR) is opnieuw van de partij. Nieuw dit jaar is dat de Omloop ook zal meetellen voor het FIA ERT-kampioenschap, voluit European Rally Trophy. “Daarmee bevestigt de Omloop haar internationale karakter wat zorgt voor een stevige uitstraling in heel Europa.”

De samenwerking met de betrokken instanties verloopt voorspoedig, ook in deze moeilijke coronatijden. De Omloop van Vlaanderen blijft dan ook waakzaam, maar bereidt zich voor om ook in het slechtste coronascenario een geslaagde 61ste editie te organiseren.

De inschrijvingen zijn inmiddels geopend en de eerste deelnemers hebben zich al gemeld.

 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws