Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Grégoire Munster start sterk op de maaskiezel

Geschreven door  Okt 16, 2021

Top-5 nog binnen een halve minuut na KP 5

35 teams gingen deze ochtend in het Noord-Limburgse Bocholt van start in de 44ste Sezoensrally. Een Sezoensrally verreden in de herfst biedt een heel ander decor en vooral minder losse maaskiezel dan de klassieke Sezoensrally in mei. Grégoire Munster is erg sterk gestart. De jonge Hyundai-rijder heeft na KP 5 de leiding in handen, maar met een miniem verschil van 1"7 op Adrian Fernémont.

Grégoire Munster beleefde donderdag een hachelijk moment op de shakedown, toen hij zijn Hyundai i20 Rally2 maar net uit de bomen kon houden toen de wagen door een forse compressie uit balans geraakte. Het heeft zijn zelfvertrouwen niet aangetast, want de 22-jarige heeft de leiding in handen met 1"7 voorsprong op Adrian Fernémont. "Ik probeer zo zuiver mogelijk te rijden vooral tractie te zoeken bij het uitkomen van trage bochten. Soms ben ik nog te agressief bij het insturen van de bochten," vertelde Munster.

Adrian Fernémont blijft rustig. "Ik had een te harde bandencompound voor de eerste proef en daarna heb ik nog een klein foutje gemaakt. De set-up is goed. We gaan aanvallen," vertelde hij bij de eerste hergroepering in de schaduw van de kerk in Bocholt. Ghislain de Mevius is, ondanks problemen met de pop-off valve op de eerste twee proeven, genaderd tot op 10"7. Er is nog niets beslist, want ook Vincent Verschueren, de snelste op KP De Hees met 0"2 verschil op Ghislain de Mevius, heeft het tempo gevonden. De VW-piloot nadert tot op 12"0. De Top 5 volgt binnen de halve minuut, want ook Sébastien Bedoret pikt aan op 27"0 met zijn Skoda, ondanks een remfoutje door een slecht afgesteld differentieel.

Best of the rest is Patrick Snijers met zijn Porsche 997 GT3, ondanks een schuivertje op de eerste proef. De strijd met Gunther Monnens kwam er niet meteen uit, want de lokale specialist brak het schakelsysteem aan het stuur op KP 2, wat hem anderhalve minuut kostte. Monnens volgt op de 7de plaats op 1'06" en hij geeft de strijd nog niet op...

De top-10 wordt vervolledigd door Henri Schmelcher met zijn Hyundai i20 R5, Jimmy D'hondt met zijn Ford Fiesta R5, die stilaan de zenuwen van deze ochtend kwijt geraakt, en Charles Munster, de leider in de Stellantis Rally Cup en het Junior BRC. Met zijn Opel Corsa Rally4 profiteerde Munster van een foutje (rempunt gemist) van Gino Bux, die 16" liet liggen op KP 3. Büx volgt op 0"3 van Munster.
In de M Cup heeft Franky Boulat de leiding in handen. Hij heeft 21" voorsprong op zijn grote titelrivaal, Tom Ceuppens.

In Historic zijn twee tenoren vroegtijdig van het toneel verdwenen: Dirk Deveux (technische problemen) en Christophe De Leeuw (van de baan). De verrassende leider is Michel Vandergeeten met zijn Lancia Delta Integrale.

 

Volg hier de wedstrijd live.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws