Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Stéphane Lefebvre start in de Condroz Rally met een Citroën C3 Rally2

Geschreven door  Okt 22, 2021

Stéphane Lefebvre en Renaud Jamoul met een Citroën C3 Rally2 van DG Sport Compétition aan de start van de Condroz Rally

De immer populaire Condroz Rally wordt van 5 tot 7 november voor de 47ste keer georganiseerd. Voor de gelegenheid haalt DG Sport Compétition alles uit de kast, door een Citroën C3 Rally2 in te zetten voor een onuitgegeven duo: Stéphane Lefebvre en Renaud Jamoul. Ze hebben één doel: de overwinning!

Hoewel hij de Franse nationaliteit bezit, kent Stéphane Lefebvre het Belgische rallywereldje door en door. Hij is zelfs de meest recente tweevoudige winnaar van de Condroz. In de kleuren van Citroën Racing mag de ‘Nordist’ aan de oevers van de Maas zeker bij de grote favorieten worden gerekend. “Met twee overwinningen en twee tweede plaatsen kan ik alleen maar stellen dat ik deze wedstrijd goed ken en ten zeerste weet te appreciëren”, stelt Lefebvre. “Ik heb er alle vertrouwen in, maar omdat ik dit seizoen al met heel wat verschillende wagens aan de slag ben gegaan, heb ik telkens opnieuw wat tijd nodig om mijn referentiepunten te vinden. De Evo-versie van de C3 Rally2 is nogal verschillend van de vorige versie, zowel qua remmen, differentiëlen als schokdempers. Ik heb er nog maar één rally meer gereden, de voorafgaande testen zullen dus van groot belang zijn. En gezien het niveau van het Belgische rallykampioenschap zullen we meteen heel snel moeten zijn willen we een gooi naar de zege kunnen doen…”

Naast Lefebvre vinden we een zekere Renaud Jamoul in het rechterzitje. Die is helemaal in de wolken met deze buitenkans. “Een aangename verrassing, inderdaad”, stelt de jongeman uit Hoei met een brede glimlach. “Aanvankelijk liet mijn WRC-programma me niet toe om in de Condroz aan de start te staan, maar de omstandigheden zijn ondertussen gewijzigd. Stéphane is een rijder die ik heel goed ken uit onze tijd in het Junior WRC, en hoewel we nog nooit samen hebben gereden weet ik hem zeker te appreciëren. Ook het feit dat we opnieuw voor DG Sport Compétition en het hele team van Alain Georges in actie kunnen komen doet me heel veel plezier. Het is een heel sterk team, en met de Citroën C3 Rally2 moeten we voorin kunnen meedraaien. Indien het droog zou blijven, dan zullen de verschillen klein blijven. En als het regent... Ja, dan kan alles in Hoei!"

Voor DG Sport Compétition, die voor deze deelname via Didier Clément (het hoofd van de Racing Shop) de goedkeuring van Citroën Racing heeft gekregen, komt deze deelname net op tijd. “Het seizoen 2021 verliep niet helemaal volgens plan”, stelt Alain Georges. “Vooral de overstromingen van begin juli hebben het ons heel lastig gemaakt. Maar die pagina is omgedraaid, en het team is volop gemotiveerd om in de unieke omstandigheden van de Condroz Rally het potentieel van de C3 Rally2 te bewijzen. Citroën Racing koos de rijder, en gezien de ervaring en het palmares van Stéphane in de Condroz kon dat moeilijk beter. Ik ken hem al sinds het Junior ERC van 2014 en heb al altijd een uitstekende relatie met hem onderhouden. De wetenschap dat hij nu onze C3 Rally2 zal besturen stemt me heel tevreden, zeker nu hij dat met Renaud aan zijn zijde zal doen. We starten met hoge ambities in de Condroz, zoveel is zeker.”

Voor de voorlaatste manche van het BRC 2021 staat de Citroën C3 Rally2 van DG Sport Compétition in de kleuren van wonderful.car, het familiebedrijf van Patrick Gassmann. Hun activiteiten bestaan er uit om in alle discretie de verzamelaars van opmerkelijke auto’s en motoren bij hun aankopen met raad en daad bij de staan. De onderneming is het resultaat van 30 jaar professionele en menselijke contacten, en beschikt zo over een perfecte knowhow. Tijdens de 47ste Condroz Rally wil wonderful.car van het prestigieuze rijdersduo van DG Sport Compétition gebruik maken om zelf ook meer naambekendheid te verwerven.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws