Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 21 mei 2022

logo rally online

Rally Online België

Ook in 2022 is er opnieuw een Stellantis Rally Cup Belux

Geschreven door  Dec 22, 2021

Amper twee weken nadat in het kader van de Spa Rally het slotvuurwerk van de Stellantis Rally Cup Belux 2021 te bewonderen viel, kan Stellantis Motorsport al aankondigen dat het kampioenschap ook in 2022 op dezelfde basis zal worden georganiseerd. Voor het tweede jaar op rij komen de rijders van een Peugeot 208 Rally4 of Opel Corsa Rally4 dus aan hun trekken. Vijf wedstrijden, ofwel vier manches van het Belgian Rally Championship én de Rally van Luxemburg, staan op het programma van de promotiecup. Het niveau van de deelnemers is meer dan aantrekkelijk, en hetzelfde kan gezegd worden van de prijzenpot…

“De betrouwbaarheid en de beperkte ‘running cost’ van de wagens hebben ons er toe aangezet om verder te gaan met de organisatie van de Stellantis Rally Cup Belux”, stelt Mayeul Tyl, directeur van de Stellantis Racing Shop. “In 2021 was het ritme waarmee we de wagens konden leveren niet dat wat we hadden gehoopt – een gevolg van de moeilijke levering van de nodige elektronicachips – maar dat probleem is bijna opgelost. Gezien de steeds groeiende interesse en de reeds opgetekende bestellingen zijn we er van overtuigd dat de editie 2022 een grand cru zal worden.”

In 2021 maakten de prestaties van de Peugeot 208 en Opel Corsa Rally4 het hele seizoen lang indruk. “Het volstaat om de tijden te bekijken en vast te stellen hoe hoog rijders als Gino Bux of Charles Munster ook in de algemene rangschikking konden finishen om daarvan overtuigd te geraken”, aldus Didier Clément, directeur van de competitie-afdeling van Stellantis Motorsport. “Die prestaties bevestigen onze opinie dat de Peugeot en de Opel in Rally 4-configuratie uitstekende wagens zijn voor debuterende rallyrijders, maar ook voor zij die al over een zeker niveau beschikken. Bovendien zorgen de indrukwekkende premies er voor dat het budget voor de deelnemers aanzienlijk kan worden beperkt, wat ook niet onbelangrijk is.”

Net zoals in 2021 wordt de organisatie van de Stellantis Rally Cup Belux toevertrouwd aan Pole-Position. Davie Meert blijft de rol van coördinator vervullen, terwijl ook Jean-François Elst voortaan deel uitmaakt van het team, zodat ieder op zijn ruime ervaring als corijder beroep kan doen.

Dit is de voorlopige kalender van de Stellantis Rally Cup Belux 2022:

12 maart : Pre-Season Test
19 maart: South Belgian Rally
14 mei: Sezoens Rally
09 juli: Rallye de Luxembourg
03-04 september: Omloop van Vlaanderen
03-04 december: Spa Rally

Bij elke wedstrijd kunnen de beste deelnemers aan de Stellantis Rally Cup Belux genieten van volgend premies:

1ste: 5000,00 € + 4 banden
2de: 3000,00 € + 2 banden
3de: 2000,00 €
4de: 1000,00 €
5de: 500,00 €

1ste Junior: 1000,00 €
2de Junior: 500,00 €
3de Junior: 250,00 €

Net zoals aan het eind van de Stellantis Rally Cup Belux 2021 krijgt de winnaar een straatversie van de Peugeot 208 of Opel Corsa overhandigd.

Info: Davie Meert (+32 475 82 82 68 / Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.) en Alain Georges (+32 477 51 83 67 / Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.).

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws