Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Rally van Haspengouw verhuist naar Sint-Truiden

Geschreven door  Dec 24, 2021

De kerstman bestaat echt….

Hij heeft Topspeed Rally Club Haspengouw in ieder geval al een vervroegd kerstgeschenk bezorgd. Na het annuleren van de editie gepland voor eind november, was het al snel duidelijk dat we eind februari nog steeds geen gebruik konden maken van het serviceterrein, domein ’t park in Landen. Na de bevestiging van de overheid ivm de boosterprik, was het uitgesloten om eind februari 2022 te organiseren.

We waren echter sinds eind oktober al in gesprek met Drone Port en Stad Sint-Truiden. Drone Port is de eigenaar van de gebouwen op de voormalige militaire site in Brustem, en we hadden ons oog laten vallen op Hangar 66. Op deze site is verharde ruimte in overvloed voor een mooi en ruim serviceterrein uit te bouwen. We hebben dan ook de goedkeuring gekregen van Stad Sint-Truiden, die samen met Drone Port ons toestemming geven om gebruik te maken van hun terrein. Het HQ van de Rally van Haspengouw gaan we huisvesten in de gebouwen van Drone Port. Alle faciliteiten die hiervoor nodig zijn hier aanwezigen en ter beschikking. Voor diegene die per vliegtuig of helikopter willen komen, is er zelfs mogelijkheid om te landen op wandelafstand van service en HQ... De thuishaven van de Rally van Haspengouw was jarenlang in Landen gevestigd, en wij bedanken stad Landen en alle diensten voor de aangename samenwerking van de afgelopen jaren, echter in 2022 zal Sint-Truiden het epicentrum worden.

De rally zelf zal dezelfde 4 klassementsproeven als in 2020 omvatten die telkens 3 maal worden gereden, namelijk Walshoutem, Boekhout, Kamerijck en Halle-Booienhoven. Nu dat we beschikken over een ruim serviceterrein, willen we ook tegemoetkomen aan de vraag van verschillende deelnemers, en zullen we om de 2 klassementsproeven service voorzien.

Met shakedown...

Nog een nieuwigheid gaat de shakedown zijn die op donderdag 24 februari zal doorgaan. Zodoende is er gelegenheid voor iedereen om zijn bolide uitvoerig te testen voor aanvang van het seizoen 2022. De rest van het programma blijft behouden, met op vrijdag verkenningen en technische keuring, en op zaterdag de 24ste editie van de rally van Haspengouw.

Op zaterdag zal ook de Gitter regularity welkom zijn, en dit ook in Sint-Truiden. Zij zullen de eerste 2 ronden achter de nationale deelnemers hun kunnen mogen tonen.

Er rest ons enkel nog iedereen prettige feestdagen te wensen en hopelijk zien we jullie allemaal massaal terug op onze nieuwe locatie op 24-25-26 februari 2022.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws