Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Rallye de Wallonie in volle evolutie

Geschreven door  Jan 12, 2022

Na een annulering in 2020 en een editie van 2021 die vanwege de gezondheidscrisis erg ingewikkeld was om op poten te zetten, heeft de Automobile Club de Namur besloten om haar wedstrijd te evolueren om zo tegemoet te komen aan de wensen van de deelnemers en de lokale verenigingen die bij de wedstrijd betrokken zijn, maar ook rekening houdend met de mening van de RACB en zijn nieuwe veiligheidsmanager. De vierde ronde van de Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022 keert terug naar zijn gebruikelijke datum (29 april - 1 mei) en heeft daarom een ​​nieuw uiterlijk, zoals de website (www.automobileclubnamur.be), die onlangs is vernieuwd.

De belangrijkste wijziging betreft de verdeling van de rally, nu gespreid over zaterdag en zondag. De gebruikelijke vrijdagavondbijeenkomst verdwijnt dus. Maar de proef op de Citadelle verdwijnt niet en gaat door op zaterdag, na de drie lussen van drie klassementsproeven die voor die dag zijn gepland. Op zondag staat een lus van drie andere proeven op het programma die drie keer moeten worden afgelegd. In totaal staan ​​er dus twintig kp's op het programma. We kunnen alvast verklappen dat de klassementsproeven niet fundamenteel zullen verschillen van de 'klassiekers' van het evenement, met uitzondering van een volledig nieuwe proef. Vergeet niet dat de 37ste editie in oktober plaatsvond en dat de organisatoren dus "slechts" zes maanden de tijd hebben om zich voor te bereiden op deze 38ste Rally de Wallonie.

Deze veranderingen zijn tot stand gekomen na veel gedachtewisselingen met de deelnemers, maar ook met de medeorganisatoren die essentieel zijn voor het voortbestaan ​​van het evenement. We moeten ook nota nemen van de wijzigingen die zijn aangebracht door de promotors in de reglementen. Het gaat onder meer om de mogelijkheid voor bemanningen die hebben opgegeven om te kunnen herstarten bij de start van de volgende sectie (en niet meer van de etappe), wat betekent dat bijvoorbeeld een bemanning die moet opgeven op zaterdag opnieuw kan beginnen met de tweede ronde.

Het inschrijfgeld wordt ook aangepast op drie niveaus: BRC, 2WD Trophy (die het Criterium vervangt), Juniors, promotiebekers, ... Daarnaast blijft het principe van de Power Stage van toepassing. Tot slot moet worden opgemerkt dat vrijdag gereserveerd is voor de technische controle en de shakedown.

De Automobile Club de Namur is dus al bezig met het organiseren van een sportief interessant, spectaculair en professioneel georganiseerd evenement. Vergeet niet dat van de tien rally's die staan ​​gepland, er slechts 7 resultaten in aanmerking komen voor het kampioenschap. Renault heeft de aanwezigheid van de Clio Trophy Belgium al bevestigd.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws