Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Jos Verstappen maakt zijn rallydebuut in Haspengouw en de South Belgian Rally

Geschreven door  Feb 04, 2022

De voormalige F1-coureur in het Kroon-Oil BRC met een Citroën C3 Rally2

Schitterend nieuws voor de Rally van Haspengouw, de South Belgian Rally, het Kroon-Oil Belgian Rally Championship en de rallysport in het algemeen. Jos Verstappen keert terug achter het stuur en hij zal zijn rallydebuut maken in België. Jos Verstappen zal zijn eerste officiële opwachting in een rally maken in de Rally van Haspengouw op 26 februari, de openingswedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Daarna komt hij met de Citroën C3 Rally 2 van DG Sport Competition ook aan de start van de South Belgian Rally op 19 maart.

Wat is begonnen als een hobby is in de loop der tijd steeds serieuzer geworden. Jos had gehoopt afgelopen jaar in Assen zijn eerste rally te kunnen rijden, maar die werd vanwege corona helaas geannuleerd. Over drie weken is het dan alsnog zover en dan zal Jos een door DG Sport Competition geprepareerde Citroën C3 R5 (Rally2-auto) de sporen geven op de Belgische wegen, met Kris Botson als ervaren Belgische navigator aan zijn zijde.

Jos laat enthousiast weten: “Ik heb er echt heel veel zin in en heb gemerkt dat ik rally heel erg leuk vind. Vooral omdat het heel onvoorspelbaar is. Natuurlijk ben ik enorm gedreven ingesteld en heb ik de ondersteuning van een topteam, maar ik zal mijn eigen limieten opnieuw moeten zien te vinden, samen met mijn navigator. Ik wil het goed aanpakken, maar de reden dat ik in dit rallyavontuur stap, is dat het me plezier brengt.”

De voormalig Formule 1-coureur en 24 Uur van Le Mans LMP2-winnaar mag dan een schat aan ervaring op het circuit hebben, in de rallywereld stapt de 49-jarige coureur weer als een rookie in. Jos beseft terdege dat het zeker geen eenvoudige opgave gaat worden.

Jos vervolgt: “Rallyrijden doe je echt op ervaring. Om die ervaring te vergaren, zal de grootste uitdaging worden. Dit is met niets uit mijn autosport carrière te vergelijken, voor mij is echt alles nieuw: van de auto tot de werkwijze, het maken en gebruiken van nota's, het luisteren naar aanwijzingen tijdens het rijden en het leren kennen van alle proeven. Er is geen of niet veel mogelijkheid om een parcours te verkennen, dus je moet direct op snelheid zitten, terwijl je anderzijds onnodige risico’s wil vermijden.”

Ondanks al zijn ervaring achter het stuur is het voor Jos een sprong in het diepe om als beginner in de rallysport te stappen. Jos zegt: “Het is al met al dus een ontzettend grote uitdaging en ik verwacht echt niet om zomaar in de top mee te kunnen rijden. Natuurlijk ga ik mijn best doen, maar mijn doel is om ervaring op te doen en vooral zoveel mogelijk te leren. Ik voel me goed achter het stuur in m’n Citroën en heb dan veel plezier. Dat is voor mij het allerbelangrijkste.”

De tweede ronde van het BRC, de South Belgian Rally, vindt plaats op 19 maart. Daarna wordt bekeken aan welke rally’s Jos tijdens de rest van het jaar zal deelnemen, waarbij er gezocht wordt naar een mix van de evenementen uit het Belgian Rally Championship en het internationale World Rally Championship (WRC).

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws