Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

South Belgian Rally: Voordelig inschrijftarief nog tot vrijdag

Geschreven door  Feb 16, 2022

Deze vrijdag, 18 februari, laatste dag voor het voorkeurstarief!

Een maand voor de start van de tweede editie van de South Belgian Rally, de tweede manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022, prijken al heel wat teams op de deelnemerslijst. Toch herinnert organisator DG Sport er graag aan dat er slechts tot volgende vrijdag, 18 februari, van het voorkeurstarief kan worden genoten. Vanaf zaterdag is het uiteraard nog altijd mogelijk om zich in te schrijven… maar niet langer tegen dezelfde voordelige voorwaarden.

“Concreet komt het er op neer dat in elke categorie het inschrijvingsgeld met 100 euro zal worden verhoogd”, stelt Florian Jupsin in naam van DG Sport. “Tot vrijdag is het dus nog mogelijk om die som uit te sparen, maar dan mag niet te lang meer worden gewacht! Of u nu wil starten in koninginnenklasse RC2, of in RC1, RC3, RC4, RC5, NAT, een promocup, 2WD Trophy, Junior BRC of in VHRS: afspraak op de homepage van de officiële website www.southbelgianrally.com, tabblad ‘Inschrijvingen’.”

Uit de eerste inschrijvingsgolf kunnen we al besluiten dat de M-Cup nog steeds heel veel bijval kent. In de categorie voorbehouden aan de verschillende generaties van BMW komen rijders als Franky Boulat, Tom Ceuppens, Dany Claesen, Loïc Pirot, Frederick Vandeloock, Grégory Vanovertveldt of de Duitser Johannes Kessel aan de start. In de nieuwe 2WD Trophy, die het Criterium opvolgt, noteren we de aanwezigheid van enkele Peugeots, zoals 106 (Sylvain Cunin, Philippe Hurdebise en Grégory Vanherle), 205 (Guy Grosjean) en 206 (Jérôme Linchamps), maar ook een Citroën Saxo (Eddy Buntinx), wat Renault Clio’s RS (Guillaume Detrait, Jean-Yves Lejeune, Laurent Mottet en Kevin Lepaily), Honda Civic (Patrick Gaethofs) of andere Opel Ascona (Eric Louies). En dat is nog maar het begin. Herinneren we er nog even aan dat voor rijders die gewoonlijk aan de start van regionale wedstrijden staan, een deelname aan de South Belgian Rally een makkelijke overstap is.

Ook in de VHRS-nevenwedstrijd van de South Belgian Rally 2022 staan al heel wat deelnemers op de inschrijvingslijst, zeker nadat werd aangekondigd dat de regularity-rijders het hele BRC-parcours zullen kunnen afwerken. Bij de bolides die proberen om zo dicht mogelijk bij het opgelegde gemiddelde te komen, 65 of 50 km/u, zien we nu al enkele Saab 99 (Boulanger-Simon en Neutelers-Hardenne), Volvo’s PV544 (Claessen-Pottier) en 240 (Vandermeulen-Herion), een Triumph Dolomite Sprint (Dominiczak-Dessauvage), Renault 5 Alpine (Dumortier-Werniers), Fiat 124 Sport Spider (Van Bourgonie-Vanderveken), BMW 323i (Lemince-Paris) en 325ix (Delobel-Blech), enzovoort. Kortom, voor elk wat wils, en zo wordt een mooie traditie in ere gehouden.

Het startveld van de South Belgian Rally 2022 ziet er dus al goed uit, en wie nog op zoek is naar een voordelig zaakje, die moet zich een beetje haasten…

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws