Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

De kalender van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022 aangepast

Geschreven door  Feb 21, 2022

Een nationale nevenwedstrijd in Ieper

Na het schitterende nieuws dat ons land opnieuw een manche van het FIA World Rally Championship mag verwelkomen van 19 tot 21 augustus met de Ardeca Ypres Rally, ligt de kalender voor het Belgisch rallykampioenschap 2022 definitief vast. Om alle Belgische deelnemers aan het Kroon-Oil BRC de kans te geven in Ieper aan de start te komen, zal er een nevenwedstrijd worden georganiseerd.

Na de verschuiving van de Ardeca Ypres Rally naar het weekend van 19 tot 21 augustus, staat vast dat de zomerpauze in het Belgisch rallykampioenschap wat vervroegd zal worden. Na de Sezoensrally op 14 mei hebben de deelnemers immers drie maanden om hun grote afspraak met de wereldtop in Ieper voor te bereiden. In tegenstelling tot vorig jaar, wordt er eind juni geen andere wedstrijd gepland door Club Superstage.

De organisator van de Ardeca Ypres Rally zal er dit jaar wel voor zorgen dat alle klassen die in het Kroon-Oil BRC actief zijn, ook kunnen rijden in Ieper. Voor de "nationale" categorieën (denk aan de wagens in NCM, maar ook de wagens die in de 2WD Trophy rijde) zal er een nevenwedstrijd worden georganiseerd. De nevenwedstrijd is er enkel voor wagens die niet terecht kunnen in de FIA WRC-manche. Er is dus geen keuzemogelijkheid.

Voor het Historic Belgian Rally Championship zal, net zoals vorig jaar, een afzonderlijke wedstrijd worden georganiseerd. De Ypres Historic Rally wordt dit jaar voor de eerste keer verreden samen met de Ypres Historic Regularity, in het weekend van 26-27 november.

Ondertussen bereiden de teams zich voor op de start van het seizoen in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, volgende zaterdag 26 februari, in de Rally van Haspengouw.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws