Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Sébastien Bedoret met Ford Fiesta Rally 2 in meerdere wedstrijden

Geschreven door  Mrt 02, 2022

“Een nieuwe start met de Ford Fiesta DVLS Racing”

Met niet minder dan acht podiumplaatsen én een overwinning die hij tijdens de laatste vier seizoenen behaalde behoort Sébastien Bedoret ongetwijfeld tot de referenties van het Belgische rallykampioenschap. In 2022 start de jongeman van 26 een nieuwe samenwerking met DVLS Racing. Aan het stuur van de Fiesta Rally 2 van het Henegouwse team begint de Belgische ‘Seb’ in de South Belgian Rally aan zijn seizoen.

Nadat Freddy Loix hem begin 2018 had uitgekozen om de officiële vertegenwoordiger van Škoda Import Belgium te worden verdedigde Sébastien Bedoret gedurende vier seizoenen de kleuren van het Tsjechische merk. In 2022 wil de 26-jarige Bedoret zijn carrière een nieuwe wending geven. “Ik wil in de eerste plaats de mensen van Škoda Import Belgium bedanken voor de steun die ze me hebben gegeven”, stelt de rijder uit Donstiennes. “We hebben heel mooie momenten gedeeld, zeker na de overwinning in de Omloop van Vlaanderen en bij de acht andere podiumplaatsen die ik sinds de TAC Rally van 2018 heb behaald. Het was om diverse redenen, waaronder de steeds groeiende focus van Škoda op cycling, onmogelijk om in 2022 onze samenwerking met dezelfde voorwaarden verder te zetten, maar dat doet niets af aan mijn erkentelijkheid tegenover hen.”

Sinds zijn stap naar het hoogste Belgische niveau wist Sébastien te bewijzen dat hij op alle Belgische parcours aardig uit de voeten kan. Zowel op de ‘Vlaamse’ rallywegen als bij meer natuurlijke of zelfs modderige parcours, zoals in de Condroz Rally, kan hij snelste tijden laten optekenen. Na zijn derde plaats in 2019, toen hij tot de laatste proef van de laatste rally om de titel kon strijden, is de Henegouwenaar ook nu weer een ernstig titelkandidaat.

Dat heeft ook Christophe Devleeschauwer, baas van het nieuwe DVLS Racing, goed begrepen! De CEO van Béton Devleeschauwer stelt zijn Ford Fiesta Rally 2 ter beschikking van Sébastien Bedoret, die er dit seizoen meerdere manches van het Belgische kampioenschap zal mee rijden.

“Ik had heel wat opties voor 2022, maar het vertrouwen en het enthousiasme van Christophe wisten me te overtuigen”, legt Sébastien uit. “Voor mij wordt rijden bij DVLS Racing een nieuwe start. Christophe koestert een enorme passie voor de rallysport en we zitten helemaal op dezelfde golflengte als het gaat over wat we samen willen bereiken. Om te beginnen rijd ik de South Belgian Rally, de TAC Rally en de Rallye de Wallonie. In Vresse-sur-Semois wordt David Bomblet mijn corijder, en in Tielt wordt dat Hans Delorge, met wie ik in 2021 al dikwijls samen reed. Wie in de Wallonie in het rechterzitje zal plaatsnemen ligt nog niet vast.”

Die eerste drie rally’s zullen er voor zorgen dat iedereen op elkaar ingespeeld geraakt, waarna verder vooruit kan worden geblikt. “Ik ben in de eerste plaats ontzettend blij dat Sébastien deel uitmaakt van ons team!”, stelt Christophe Devleeschauwer enthousiast. “Hij is één van de beste Belgische rijders en door hem zullen we op een hoger niveau kunnen werken. Met zijn entourage en zijn corijders stellen we alles in het werk om dat basisprogramma verder uit te bouwen en zo aan een maximum aantal wedstrijden te kunnen deelnemen. We zijn een klein team, maar dat wil niet zeggen dat we de dingen niet naar behoren kunnen doen. Rijden met een Ford Fiesta Rally 2 onderscheidt ons van de concurrentie, maar we zijn er van overtuigd dat deze wagen ook in België kan schitteren. Vorig jaar streed een Fiesta tijdens de Belgische WK-manche in Ieper lange tijd mee voorin in WRC2. Ik kijk er al naar uit om de prestaties van Sébastien aan het stuur van onze auto te zien.”

Ook Yves Matton zal zijn steentje bijdragen om de prestaties van de rijder en de wagen te optimaliseren. “Ik houd Sébastien al een tijdje in de gaten”, stelt Yves. “Ik was onder de indruk van zijn prestatie in Ieper vorig jaar, toen hij de snelste van alle Rally2-rijders bleek. Nadien maakte ook Christophe indruk op mij, vooral door zijn grote wil om jonge rijders te steunen. Nu wil ik DVLS Racing en Sébastien helpen om hun potentieel te maximaliseren.”

De South Belgian Rally vormt de tweede manche van het Belgische rallykampioenschap, en wordt op zaterdag 19 maart in en rond Vresse-sur-Semois afgewerkt. Met David Bomblet aan zijn zijde mikt Sébastien Bedoret er op een tiende podium in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Afspraak in Vresse!

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws