Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Sezoens Rally met nieuw rallycentrum

Geschreven door  Apr 23, 2022

Welkom in de Rallyvillage op de Damburg

Op zaterdag 14 mei staat de 45ste editie van de Sezoensrally gepland. Dit jaar slaat Racing Team Moustache de tenten allemaal op aan sportzone de Damburg. Daar staan alle teams met hun service en zijn de rallywagens meermaals te bezichtigen. Het podium staat aan de rijhal, temidden van een gezellig rallydorp boordevol animatie. Daar is leven in de brouwerij !

Sportzone De Damburg is gratis te voet toegankelijk tijdens de Sezoensrally. Parkeren kan op wandelafstand van de rijhal nabij de Meierbroekstraat/Reppelerweg (P7). Het is ambiance troef op de Damburg met enkele foodtrucks, animatie voor de kleinsten, muziek, heerlijke Sezoens...en natuurlijk de serviceteams en de rallywagens. Bocholt blijft zo de gezelligste rally van het Belgisch kampioenschap !

Het werken op twee fronten in 2021 - het Kerkplein voor het podium en de regroup enerzijds en de service op de Damburg anderzijds - was logistiek erg moeilijk en vooral arbeidsintensief. Helpende handen en vrijwilligers zijn steeds moeilijker te vinden. Om het verkeer te regelen in het centrum zijn er ontzettend veel medewerkers nodig. Met één ingang en één uitgang op de Damburg is dat een pak eenvoudiger. Er zal ook strikter gecontroleerd worden op de toegang: naast de organisatie zullen enkel de rallywagens en de servicewagens (met sticker) op het terrein kunnen.

Bovendien biedt de Damburg ook meer plaats om alle teams samen onder te brengen met voldoende plaats. Het hier en daar verspreiden over verschillende plekken in het centrum was misschien een gezellige drukte maar het zorgde ook vaak voor chaos in het rallycentrum. Nu beperken zich de activiteiten op het Kerkplein met de persvoorstelling op maandagavond voor de rally (Parochiehuis) en een fotoshoot met de toppers op vrijdagavond. De deelnemers rijden op zaterdag via brouwerij Martens en het Kerkplein naar KP Gerdingen.

Ook het wedstrijdcentrum gaat erop vooruit. Dankzij een samenwerking met Bocholt VV en andere verenigingen op de Damburg beschikt de Sezoensrally over een Rally HQ 3.0. De werkgroep horeca stelt alles in het werk om er een sfeervol en gezellig rallydorp van te maken, te beginnen op vrijdagnamiddag met de technische keuring van alle wagens nabij het podium aan de rijhal.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws