Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Rallye de Wallonie: Met 19 Rally2's van de partij

Geschreven door  Apr 25, 2022

Prachtig startveld van 82 deelnemers

Op het moment dat de deelnemers de verkenningen net achter de rug hebben, presenteren de organisatoren van de 38ste Rally van Wallonië een erg sterke affiche voor deze 4de manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. In de topklasse Rally 2 komen maar liefst 19 wagens aan de start ni Jambes. Een record in Namen!

Met uitzondering van Grégoire Munster, die afgelopen weekend in Kroatië reed, zijn alle kanshebbers voor de titel van de partij: Stéphane Lefèvre (Citroën C3), Adrian Fernémont (Skoda Fabia), Ghislain de Mevius (Skoda Fabia), Gino Bux (Skoda Fabia) en Vincent Verchueren (VW Polo GTI). Deze vijf zullen strijden voor tienden van seconden op de 20 klassementsproeven, gespreid over twee dagen. Deze vijf moeten echter zeer rekening houden met Cédric de Cecco (Citroën C3), vorig jaar lang mee in gevecht voor het podium, Maxime Potty (Citroën C3), verrassend sterk in de TAC Rally, Sébastien Bedoret (Ford Fiesta), die eindelijk over een topmotor kan beschikken, en Pieter-Jan Michiel Cracco (Hyundai i20), die zijn snelheid in Tielt toonde. Andere outsiders zullen zich proberen te onderscheiden, zoals Bastien Rouard (Skoda Fabia), die altijd op zijn gemak is op deze wegen, Niels Reynvoet (Skoda Fabia), die vertrouwen heeft opgedaan in Tielt met een knappe tweede plaats, Jimmy d'Hondt (Ford Fiesta), die mikt op punten voor de Master Cup, of Sébastien Incardona (Skoda Fabia). Jourdan Serderidis heeft zijn Ford Puma Hybrid WRC1 (verboden in het BRC) ingeruild voor een Skoda Fabia en hij zal weer moeten wennen aan het rijden in een Rally 2. En misschien valt er wel een goede verrassing te verwachten van Johnny Poelmans (Ford Fiesta), Tobias Brüls (Skoda Fabia), Steve Zimmer (Skoda Fabia), Emeri Rary (Skoda Fabia) of Steve Becaert (Ford Fiesta).

Te midden van al deze Rally2's zal Kris Princen, aan het stuur van een DS3 WRC van de oude generatie, proberen om een plaatsje te veroveren... waarom niet in de Top 5. De enige andere WRC-auto die van start gaat, Laurent Léonard, zal zijn kansen verdedigen met zijn krachtige Subaru Impreza.

Ook de strijd in RGT belooft spannend te worden, met de Porschisten Cédric Cherain, vol vertrouwen na een geslaagde test afgelopen weekend, Glenn Janssens, die hoopt op een pachtvrije wedstrijd, Tuur Van den Abeele, Günther Monnens, die het potentieel van zijn 991 GT3 nog eens wil showen, Alan Marée en Henri Schmelcher tegenover de Alpines van Stefaan Prinzie en Chris Vandamme.

In de categorie Rally4 lijken de Renault Clio's de favorieten, met Gilles Pyck en Tom Rensonnet aan het stuur. Thibaut Mazuin en Johan Van den Dries (Peugeot 208) zullen proberen weerstand te bieden, net als de jongeren Maxim Decock en Loris Nuyts. Bart Sobry (Ford Fiesta Rally3) en Christophe Verstaen (Mitsubishi Lancer Evo X R4) zullen proberen het maximum uit hun vierwielaangedreven auto's te halen. Verder is het zeker ook uitkijken naar de strijd in de sterk bezette Clio Trophy tussen onder andere Benoit Verlinde, Jeroen Catelin, de Deen Casper Nielsen, Pierre-Manuel Brasseur en de dames Camille Mazuin en Clémentine Benoit. En er staat nog meer moois aan de start. Denk maar aan de Historia-deelnemers.

Na een shakedown op vrijdag, begint de wedstrijd zaterdag met drie lussen van 3 proeven: Nettine-Mohiville, Natoye en Crupet, alvorens naar de Citadel te trekken voor een avondshow met twee passages om 19.15 uur en 21.15 uur, afgewisseld met de demonstratie van de zeer spectaculaire Cross Cars.

Op het menu van zondag, drie ronden van drie proeven: Eghezée, Vedrin en de "nieuwe" Fernelmont. De finish van de winnaar is voorzien omstreeks 15h30 in Jambes.

Aangezien er zacht en droog weer wordt voorspeld, verwacht men veel toeschouwers, die opgeroepen worden om de veiligheidszones en instructies van de commissarissen op te volgen om het goede verloop van de wedstrijd te verzekeren. Afspraak op de proeven, in Jambes, in de grote tent vanaf vrijdag om 20h30 voor de "openbare" persconferentie, met de aanwezig van Adrian Fernémont, Stéphane Lefèbvre, Gino Bux, Ghislain de Mevius, Vincent Verschueren, Maxime Potty, Tom Rensonnet en Camille Mazuin!

 

Bekijk hier alle inschrijvingen

Meer info via: www.automobileclubnamur.be

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws