Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Sezoensrally: Grégoire Munster gaat voor de dubbel op de maaskiezel

Geschreven door  Mei 10, 2022

Tijd voor Maaskiezel!

Met 77 ingeschreven deelnemers kan de 45ste Sezoensrally uitpakken met een sterke en gevarieerde affiche. Door de afwezigheid van enkele tenoren, zal het een open strijd worden voor de zege. Pakt Grégoire Munster, de winnaar van vorig seizoen, de dubbel met zijn Hyundai i20 N Rally2, gaat de winst naar oud-winnaars Kris Princen of Vincent Verschueren of kunnen Gino Bux en PJM Cracco voor de verrassing zorgen op de maaskiezel?

Omdat het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 10 manches telt, waarvan de deelnemers de beste 7 resultaten in rekening mogen brengen, maken de meeste titelkandidaten een selectie. De leider in de tussenstand met drie overwinningen op zijn naam, Stéphane Lefebvre, is er niet bij. Ook Adrian Fernémont laat de Sezoens liggen en Ghislain de Mevius heeft zijn campagne gestaakt.

Daardoor gaat het nummer 1 naar Grégoire Munster, die met zijn Hyundai i20 N Rally2 opnieuw een gooi doet naar de zege. Vorig jaar maakte hij in de slotfase het verschil na een erg spannende eindsprint. Deze keer start hij als favoriet. Toch moet hij opletten voor die andere oud-winnaar, Vincent Verschueren, die in de TAC Rally al zijn kans greep om een overwinning te scoren. De VW Polo GTi van GoDrive was ook in de Rally van Wallonië heel competitief. Op papier maakt ook Kris Princen een goede kans met zijn Citroën DS3 WRC, maar de Limburger scoort natuurlijk geen punten voor het kampioenschap.

Wie echt titelambities heeft, mag de kans op winst bij afwezigheid van Lefebvre niet laten liggen. Dat hebben Gino Bux en Nicolas Gilsoul goed begrepen. Nadat hij vorig jaar de Stellantis Cup won in Bocholt, kan Gino Bux nu jagen op een eerste overwinning met de Skoda Fabia Rally2 Evo. Ook Maxime Potty komt met ambitie naar Noord-Limburg, na een sterk seizoensbegin, en dat kunnen we ook zeggen van Pieter-Jan Michiel Cracco, die eerder dit seizoen werd gecoacht door Grégoire Munster om vlot zijn nieuwe Hyundai i20 Rally2 onder de knie te krijgen. Dat lukt prima in Tielt, waar Cracco op weg was naar het podium, tot hij in de slotfase van de baan ging. Het podium is een mikpunt voor de Hyundai-rijder.

De overige wagens in de categorie Rally2 zijn de Skoda Fabia's Rally2 Evo van Jourdan Serderidis, die vorig weekend nog een onverhardrally afwerkte in Frankrijk, en Steve Vanbellingen, die ook kiest voor een Skoda na een eerdere ervaring met een Ford Fiesta.

Nog een paar snelle 4x4's zijn de Mitsubishi van Kurt Boone, afgelopen weekend net buiten de top 5 op de Monteberg, en de Ford Fiesta Rally3 van Vincent Verstraete, een wagen die verrassend snel bleek in handen van Patrick Snijers in Tielt.

In de categorie voor GT's kijken we uit naar het duel tussen twee toprijders met een groot hart die in de Rally van Wallonië al voor furore zorgden met hun Porsches. Gunther Monnens, die opgroeide op de maaskiezel, krijgt in eigen streek weerwerk van de Porsche 997 GT3 van Cédric Cherain. Twee lefgozers die er een ongekend spektakel van zullen maken. De andere Porsche 991 GT3 is in handen van Henri Schmelcher.

Er staat natuurlijk nog veel meer moois aan de start, onder andere in het Junior BRC en het Historic BRC, maar zeker ook in de twee merkencups. De Stellantis Rally Cup is opnieuw van de partij in Bocholt. Het veld wordt aangevoerd door Charles Munster, maar de eerste zege van het seizoen ging naar de Duitser Marijan Griebel, tweevoudig Europees Junior-kampioen. Julian Wagner, Thibaud Mazuin, Didier Bosseloir en Paul Souman zijn de andere deelnemers in de Stellantis Rally Cup.

Zoals elk jaar, is ook de M Cup met 15 deelnemers weer sterk vertegenwoordigd in de Sezoensrally. Leider Loïc Pirot krijgt weerwerk van Philip Lommers, winnaar in Tielt, Franky Boulat, Patrick Diels, winnaar in Haspengouw, en Johannes Kessel, die de winst pakte in de South Belgian Rally. Kurt Braeckevelt, kampioen Tom Ceuppens, Frederik Vandeloock en oude bekende Bert Bosmans zijn ook kandidaten op een dichte ereplaats.

Afspraak zaterdag 14 mei in Bocholt voor de Sezoensrally, goed voor drie ronden van 5 klassementsproeven en 144,03 km tegen de klok. De eerste wagen gaat zaterdag om 8h van start en om 20h22 zal de winnaar op het finishpodium gehuldigd worden.

 

Meer info via: www.sezoensrally.be

Laatst aangepast op Dinsdag, 10 mei 2022 12:35
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws