Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Morgen shakedown voor Sezoensrally

Geschreven door  Mei 11, 2022

Op donderdag 12 mei

Vorig jaar organiseerde RT Moustache voor de eerste keer een officiële testrit of shakedown voor de Sezoensrally. Het bleek een ideale gelegenheid om de wagen af te stellen voor de specifieke onverhard rally in het Kroon Oil BRC. Iedereen - zowel deelnemers als toeschouwers - die wil opwarmen, voor de 45ste Sezoensrally kan morgen al afzakken naar Limburg.

In 2021 schreven zich 32 deelnemers in voor de shakedown. Dat was meer dan de helft van de ingeschreven deelnemers. Enkelen daarvan stuurden hun kat maar de 28 aanwezige teams zorgden voor maar liefst 183 passages! Gino Bux legde het testparcours maar liefst 15 keer af en legde zo een goede basis voor de overwinning in de Stellantis Rally Cup. In de top drie van het aantal passages klopte Charles Munster met 11 doortochten nipt Vincent Verschueren die de VW Polo tien keer de sporen gaf op de Sezoens test. De laatste passage van de zeven doortochten van Gregoire Munster in het bos van Reppel zal menig rallyfan zich nog herinneren maar de opgelopen averij belette Munster niet om de 44ste editie twee dagen later te winnen.

Voor 2022 zal er opnieuw een representatieve shakedown of Sezoens Test gepresenteerd worden: 6,90 km waarvan 30% onverhard, een ideale combo om de wagens af te stellen voor zaterdag. Deze keer is het een aparte proef waarvan niets - gewoon of tegengesteld - in de rally verreden zal worden.

Op vraag van de promotor is er eerst een apart tijdvenster “op uitnodiging” voor voornamelijk de Rally2, RGT-wagens en enkele andere auto’s. Die testen vanaf 14u00 maar vanaf 16u00 zijn alle deelnemers die ingeschreven voor de test welkom. Enkel de test kijken, zal 10 euro per persoon kosten. Maar de echte rallyfans besparen zich en kopen een all-in comboticket van 30 euro voor shakedown (10 euro), toegang zaterdag (25 euro) en programmakrant (5 euro). Die all-in tickets zijn verkrijgbaar op de shakedown en online op www.sezoensrally.be. Vanaf donderdag 12 mei kan je ze ook vanaf 8u00 vinden bij de Bruno’s in Bocholt, Peer en Bree.

Check ook de onboard van de test.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws