Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Condroz Rally: Het parcours is klaar

Geschreven door  Sep 15, 2022

De voorbereidingen van de 48e editie van de Rally van de Condroz-Huy draaien op volle toeren. Het parcours werd intussen bevestigd en goedgekeurd door de Safety Manager van de RACB. Dit jaar werd een nieuwe en betere timing uitgewerkt. Zo gaat de wedstrijd van start op zaterdag 5 november om 7u00 's ochtends. De teams zullen dan starten voor de eerste twee lussen van 5 klassementsproeven, met terugkeer naar het servicepark in Huy aan het einde van de drie eerste stukken : Héron (11,14 km), Villers-le-Bouillet (11,10 km) en Ombret-Strée (17,20 km). Op het menu van het tweede deel : Marchin-Perwez (12,80) en Solères (6,10 km). In totaal worden er op zaterdag dus meer dan 116 km gechronometreerde stukken gereden. De eerste wagens worden op het podium in Huy verwacht rond 18u12.

Op zondag om klokslag 8u00 gaat de wedstrijd verder met twee lussen van 4 klassementsproeven. De eerste brengt de rally terug naar Ouffet, met een etappe van 14,59 km genaamd Ouffet-Terwagne. De deelnemers gaan vervolgens richting Ramelot (7,21 km). Halverwege keren ze terug naar Huy waarna ze naar Bas-Oha - Wanzoul (9,90 km) gaan en Verlaine-Jehay (10,53 km), i.e. 85 km chronoritten. De eerste wagen wordt verwacht in Huy om 16u07. Op het menu staan dus maar liefst 18 klassementsproeven over een totaal van 200 km, i.e. 33% van het totale parcours.

Wij bezorgen u later nog alle details van de gechronometreerde stukken. De traditionele test-etappe die voorzien is op vrijdag 4 november wordt georganiseerd door de gemeente Engis. (Toegang 10 €).

Voor het publiek gebeurt de ticketverkoop net als vorig jaar enkel online via de website www.condrozrally.be, die voor deze editie werd aangepast. De prijzen werden niet aangepast, het is nog steeds 30 € voor de algemene inkom + 1 officieel programma (met de deelnemerslijst en de kaarten van het parcours). De 'inkomtickets' kunnen afgehaald worden in de week van de rally in de verschillende ophaalpunten die te gepasten tijde bekend gemaakt worden.

Afspraak op 4, 5 en 6 november in Huy voor dit mooie sportfeest. 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws