Print deze pagina

Junior BRC: duel tussen Gilles Pyck en Tom Rensonnet in Huy

Geschreven door  Nov 02, 2022

Tom Rensonnet zonder foutmarge

Volgend weekend wordt de voorlaatste manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship verreden. De Condroz Rally is tevens het toneel van de voorlaatste manche van het Junior Belgian Rally Championship. Het titelduel tussen Gilles Pyck en Tom Rensonnet gaat de slotfase in, waarbij de piloot van het RACB National Team geen foutmarge heeft op de klassementsproeven in Hoei.

Het startveld in het Junior BRC is goed gevuld in de Condroz Rally, maar enkele toppers zijn afwezig. Jonas de Wilde, derde in de tussenstand, is niet van de partij, terwijl Charles Munster, de titelverdediger die op de vijfde plaats staat in het kampioenschap, de overstap maakt naar een Rally2.

Het is in deze Condroz Rally vooral uitkijken naar het titelduel tussen leider Gilles Pyck en achtervolger Tom Rensonnet, beiden met een Renault Clio Rally4. Het blijft razend spannend, want Rensonnet heeft een achterstand van 29 punten, maar hij kan nog twee resultaten volledig inbrengen, terwijl Gilles Pyck nog maar één score volledig kan inbrengen. Dat betekent dat de West-Vlaming nog een joker heeft, terwijl Rensonnet twee keer punten moet scoren. De RACB-piloot, die domineerde in de East Belgian Rally, heeft bovendien heel wat ritme opgedaan in de FIA Motorsport Games.

Maxim Decock, voorlopig 8ste, kan nog oprukken in het klassement met zijn Opel Corsa Rally4.

De overige jongeren starten in het kader van de slotmanche van de Clio Trophy Belgium met een Clio Rally5. Casper Nielsen heeft de derde plaats van Jonas de Wilde in het vizier. De Deen wil voor de eer de slotmanche winnen, net als kersvers Trophy-winnaar Benoit Verlinde.

Pierre-Manuel Brasseur wil voor eigen publiek meestrijden voor een podiumplaats. Dat is ongetwijfeld ook de ambitie van Lander Depotter, de revelatie van de tweede seizoenshelft. Lander Dhaene wil zich graag met hem meten.

Bij de dames zijn we benieuwd naar het duel tussen Clémentine Benoit en kersvers RACB RNT-pilote Lyssia Baudet, die voor haar vuurdoop in het BRC staat.

De voorlaatste manche van het Junior BRC zal ongetwijfeld razend spannend zijn. Kan Gilles Pyck zondagavond de Junior-titel vieren of krijgen we een apotheose in de Spa Rally?

 

Klassement Junior BRC (na 8/10 wedstrijden): 1. G. Pyck 162 punten; 2. T. Rensonnet 133; 3. J. Dewilde 91; 4. C. Nielsen (DK) 65; 5. Ch. Munster 59; 6. B. Verlinde 55; 7. N. Bruyneel 35; 8. M. Decock 34; 9. P-M. Brasseur 20; 10. L. Depotter 18; 11. M. Dalsager (DK) & D. Meuris 15; 13. L. Nuyts, Th. Vandeputte & L. Dhaene 12; 16. C. Benoit 10; 17. C. Mazuin 8

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be