Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zondag, 16 juni 2024

logo rally online

Rally Online België

Rally van Bertrix wordt over twee dagen verreden

Geschreven door  Dec 24, 2022

Geen ééndagwedstrijd voor de Rally of Bertrix 2023

Het wordt zonder meer een van dé nieuwigheden van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2023. De Royal Automobile Club de Spa, heeft de Rally van Bertrix nog maar net boven de doopvont gehouden en de rally maakt al deel uit van de groep van nationale wedstrijden met het label ‘Cup Events’. Sinds de aankondiging van de Rally of Bertrix, is er al heel wat gebeurd, waaronder een nieuwe indeling van de wedstrijd.

“Een van de moeilijkheden voor het merendeel van de teams en deelnemers, is de kostenbeheersing”, weet Pierre Delettre, de verantwoordelijke van de RAC Spa. “In eerste instantie was het zo dat de eerste Rally of Bertrix voorzien was op één en dezelfde dag, met name zaterdag 10 juni. Dat betekende dat de teams, rijders en corijders al present moesten zijn op het einde van de week voor de verkenningen en de diverse administratieve en technische keuringen, zonder de shakedown te vergeten. Samen met Eric Chapa, hebben we dan ook besloten om van het initiële concept af te stappen. De Rally of Bertrix start vrijdag met een niet-verplichte shakedown. Wie aan die shakedown deelneemt, kan dan ook alle andere plichtplegingen afwerken. Op zaterdagochtend volgen dan de verkenningen, maar ook de rest van de technische en administratieve keuringen. De eerste lus van drie proeven vindt op zaterdagavond plaats. Zondag 11 juni volgen dan nog twee volgende lussen van drie proeven, met een finish voor de klok van vier in de namiddag. Dat maakt dat we werken met een compact programma dat iedereen zal waarderen.”

De inschrijvingen voor de Rally of Bertrix 2023 zijn echter nog niet open, maar heel wat competities hebben de wedstrijd al op hun kalender 2023 staan: de Clio Trophy Belgium, met de fameuze Renault Clio Rally5, net als de Moood M-Cup, waar we de krachtige en spectaculaire achterwielaangedreven BMW E36 en E46 zien.

“Nog voor de opening van de inschrijvingen garandeert dit nieuws een goede basis voor de Rally van Bertrix", aldus nog Pierre Delettre. “Veel deelnemers hebben al contact met ons opgenomen voor meer informatie, omdat de kandidaten voor de nationale titel weten dat ze twee keer kunnen scoren in Cup-evenementen zoals Bertrix. En als organisatoren van de Legend Boucles @ Bastogne zullen we ook de historische bolides in de schijnwerpers zetten. Kortom, het ziet er goed uit...”

De komende weken volgt meer info over de Rally van Bertrix, met de eerste precieze informatie over het parcours en de inschrijvingsprocedures... In de tussentijd, beste wensen aan iedereen!

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws