Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

De grote lijnen van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2023

Geschreven door  Dec 30, 2022

De grote lijnen van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2023 verduidelijkt

Met de RACB Awards werd het Belgisch autosportseizoen 2022 feestelijk afgesloten. De organisatoren en teams bereiden zich voor op het komende seizoen. Vlak voor de eindejaarsfeesten willen we de grote lijnen van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2023 nog verduidelijken, terwijl achter de schermen hard gewerkt wordt aan de definitieve versie van het sportreglement.

Kroon-Oil BRC

- 7 Results uit 8 rally's
- maximaal 2 uit Cup events

In het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, voorbehouden voor wagens van het type Rally2, Rally3, Rally4, Rally5 en RGT, zal de eindstand opgemaakt worden op basis van de 7 beste resultaten, waarbij maximaal 2 resultaten meegeteld mogen worden behaald in Cup wedstrijden. Om het budgettair evenwicht te garanderen, mogen de 7 beste resultaten behaald worden in 8 wedstrijden. In principe de eerste 8 wedstrijden van de betreffende deelnemer, behoudens uitdrukkelijk anders gemeld (vooraf aangeven dat een wedstrijd niet mee zal tellen). Elke deelnemer die een resultaat behaalt, zal geklasseerd worden.

Het Historic BRC zal dezelfde principes hanteren. Ook in dit kampioenschap tellen de beste 7 resultaten, behaald in 8 rally's, waarbij maximaal 2 resultaten uit Cup events mogen meetellen.

Junior BRC

- 6 Results uit 7 rally's
- maximaal 2 uit Cup events
- geen bonuspunten

In het Junior BRC wordt het systeem van de bonuspunten voor snelste tijden geschrapt. De jongeren mogen hun beste 6 resultaten laten meetellen, behaald in 7 wedstrijden. In principe de eerste 7 wedstrijden van de betreffende deelnemer, behoudens uitdrukkelijk anders gemeld. Bij de 6 beste resultaten mogen maximaal 2 resultaten worden ingebracht uit Cup events.

2WD Trophy

- 6 Results uit 7 rally's
- maximaal 2 uit Championship events.

In het tweede seizoen van de 2WD Trophy zullen niet langer alle resultaten meetellen. Logisch, want de 2WD Trophy werd in het leven geroepen als een budgetvriendelijke competitie. Vandaar dat in de 2WD Trophy de beste 6 resultaten, behaald in 7 rally's (de eerste 7 van de betreffende deelnemer, tenzij anders gemeld) mee zullen tellen in de eindstand. Daarbij mogen maximaal 2 resultaten van Championship events worden meegeteld.

Zoals al gezegd, wordt hard gewerkt aan het definitieve reglement, zodat alle details binnenkort duidelijk zullen worden. Hoe dan ook, het belooft een uiterst boeiend seizoen 2023 te worden in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws