Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Veranderingen voor de South Belgian Rally 2023

Geschreven door  Jan 05, 2023

De South Belgian Rally, die geprogrammeerd staat op 18 maart, is de tweede manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2023. En bij DG Sport zijn ze al weer druk in de weer met de voorbereidingen van het evenement in Vresse-sur-Semois, met een parcours dat uitermate in de smaak valt. Een traject dat voor 50% vernieuwd werd, met twee van de vier klassementsproeven die in het verleden nog nooit werden aangedaan...

Maar dat is nog niet alles! DG Sport houdt meer dan ooit rekening met de opmerkingen van de teams, piloten en copiloten en heeft daarom de opdeling van het evenement herbekeken. Zoals iedereen weet, telt een manche van het Belgisch Kampioenschap, naast de race, ook een aantal officiële verkenningsmomenten, een shakedown en de verplichte technische en administratieve controles. En van het BRC uit pleit men voor een zo compact mogelijk formaat, om de kosten te beperken...

"Tot op heden vond de shakedown plaats op donderdag en de verkenning op vrijdag," legt Florian Jupsin uit in naam van DG Sport. "Om de teams die dat wensen de mogelijkheid te bieden om een dag werk ter plaatse en een nacht uit te sparen, wordt er vanaf nu een verschil gemaakt tussen de teams die aan de shakedown willen deelnemen en de anderen. Voor de teams die aan de shakedown willen deelnemen, vindt de verkenning plaats op donderdag, maar de technische en administratieve controle alsook de shakedown zelf vinden plaats op vrijdag. Voor de anderen die niet deelnemen aan deze laatste testsessie op het meest representatieve parcours, zullen de technische en administratieve controle alsook de verkenning plaatsvinden op vrijdag... "

Er zullen dus duidelijk twee golven zijn, zowel in het centrum van Vresse-sur-Semois als op het verkenningsparcours.

 Op zaterdag verandert er niets, met drie lussen van vier klassementsproeven die voor de laureaten ook meetellen voor het Junior BRC, de Historische BRC, de BRC Master Cup, de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux, de M-Cup en de 2WD Trophy. En niet de vergeten de VHRS, voor de regelmatigheidsliefhebbers.

De inschrijvingen voor de South Belgian Rally 2023 gaan open op maandag 9 januari... Let's get rolling !

 

Website: South Belgian Rally

 

Laatst aangepast op Donderdag, 05 januari 2023 18:34
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws