Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

De 2WD Trophy valt in de smaak in het Belgian Rally Championship

Geschreven door  Feb 18, 2023

Focus op de 2WD Trophy!

We konden het vorig jaar al het hele seizoen lang vaststellen: de 2WD Trophy die in het kader van het Belgian Rally Championship wordt georganiseerd valt in de smaak! Dit kampioenschap, exclusief gereserveerd aan tweewielaangedreven wagens met een cilinderinhoud van minder dan twee liter, biedt heel wat voordelen en is het beste voorbeeld van de wil om het Belgische rallykampioenschap democratischer en toegankelijker te maken. Dat betekent ook dat bij de start van de South Belgian Rally 2023, op zaterdag 18 maart, het startveld voor de 2WD Trophy best indrukwekkend mag worden genoemd…

“We kunnen stellen dat er voor de deelnemers aan de 2WD Trophy heel wat reële voordelen te rapen vallen,” stelt Florian Jupsin in naam van DG Sport, de organisator van de tweede manche van het BRC 2023. “Om te beginnen is er de inschrijving, die slechts 650 euro bedraagt, ofwel 250 euro minder dan voor de andere categorieën. Ook de specifieke licentie voor deze categorie kost minder dan een gebruikelijke licentie, en de toegelaten banden zijn van het conventionele type. Geen ‘racing’-rubbers dus, om zo de toegankelijkheid van de formule te vrijwaren. Hetzelfde geldt voor de brandstof, die rechtstreeks uit de pomp komt.”

Herinneren we er nog even aan dat de 2WD Trophy is voorbehouden aan tweewielaangedreven auto’s – zowel voortrekkers als achterwielaandrijvers – met een maximale cilinderinhoud van 2000 cc. Het gaat hier dus om de auto’s uit de klassen NCE (E11, E10 en E9), NCM (M15, M14 en M13) maar ook de ‘historics’ van minder dan 2000 cc uit de klasse HRC (HRC1, HRC2, HRC4 en HRC5).

Een hele brede waaier dus, en dat biedt heel wat mogelijkheden. Zo kunnen de amateurteams – in de meest positieve zin van het woord – het in het kader van het Belgische rallykampioenschap tegen elkaar opnemen. Beter nog: dat kan zelfs op een schitterend parcours als dat van de South Belgian Rally!

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws