Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Rally van Haspengouw: Enkele rijders aan het woord tijdens de persvoorstelling

Geschreven door  Feb 22, 2023

Maandagavond werd de 25ste editie van de Rally van Haspengouw voorgesteld in Droneport, de locatie die dit weekend fungeert als hoofdkwartier van de rally. Enkele toppers kwamen aan het woord. 


Kris Princen – Peter Kaspers – Citroën C3 Rally 2 – nr. 6

“We zijn er weer bij in onze thuisrally. Elk jaar lijken we met pensioen te gaan, maar voor Haspengouw kriebelt het toch. Vorig jaar heb ik me enorm geamuseerd met de WRC. Deze keer komen we aan de start met de C3 Rally2 van PH Sport. De jonge tenoren van het BRC gaan bijzonder hard. Ik weet niet hoe ver we kunnen komen. We gaan gewoon ons best doen. Het belangrijkste is dat we ons amuseren en vooral dat de wedstrijd veilig kan verlopen. Daarom een oproep aan alle toeschouwers om de veiligheidszones vrij te houden en op een veilige plaats te gaan staan. De rijders zijn ook maar mensen die foutjes kunnen maken en ook de mechaniek kan falen.”

Marc Timmers – Stéphane Prévot - Skoda Fabia Rally2 – nr. 12

“Het is exact 33 jaar geleden dat ik samen met Stéphane Prévot op het podium stond in Haspengouw. Daarom stelde ik aan Stéphane voor om nog eens samen te rijden. Vorig weekend was hij nog aan het werk in Qatar, maar dit weekend zullen we samen rijden op de proeven in Haspengouw. Momenteel woon ik in Spanje. Daarvoor heb ik jaren in Bilzen gewoond, dus ik ken de streek wel. Waarom ik weer aan de start kom? Ik had zin om eens met een Rally2 te rijden. Ik heb de auto vorige week getest. In vergelijking met de WRC’s die ik gekend heb, is de Skoda helemaal niet bruut of agressief. Wat wel indruk maakt zijn de remmen. Je kan extreem laat remmen. Ook de laterale grip is indrukwekkend. Daarom gaat het erg hard in de bochten. De limiet van de auto ligt verder dan ik me kan inbeelden, dus ik moet zelf mijn grenzen wat verleggen. Het doel? Met de absolute toppers zoals Kris Princen, Adrian Fernémont of Gino Bux ga ik me niet meten. Dat is niet realistisch. Maar, ergens in de buurt van de top 5 moet kunnen, net als winst in de Master Cup…”

Jonas Langenakens – Kenneth Delvaux – Mitsubishi Lancer Evo7 – nr. 23

“Ik heb even getwijfeld om een Rally2 te huren of te kopen, maar uiteindelijk kan je dan toch niet rivaliseren met de toppers die veel vaker met zo een machine rijden. Mijn zoon Timo is heel actief als wielrenner en ik volg hem graag, dus veel tijd om zelf te rijden is er niet. We gaan weer van start met onze vertrouwde Mitsubishi Lancer Evo7, die voorzien is van andere schokdempers. Vroeger kon je met een Mitsubishi vooral in modderige omstandigheden nog concurreren met een R5. Die tijd is voorbij, want het onderstel van een Rally2 is bijzonder efficiënt. Daarom is droog weer voor ons wellicht beter, want op het vlak van vermogen zitten we met onze Lancer goed. Ik hoop vooral een probleemloze wedstrijd te rijden.”

Tom Boonen – Erwin Mombaerts – Lancia Delta Integrale – nr. 26

“De fascinatie voor autosport heb ik via mijn grootvader meegekregen. Die werkte als ijsventer, onder andere op Circuit Zolder en op het circuit van Francorchamps en ik mocht met hem mee naar de races gaan kijken. De passie is gebleven. Na mijn carrière begon ik te racen, gewoon omdat racen veel toegankelijker is dan rally. Je hebt trackdays om eens met een snelle auto op circuit te rijden en dan is de stap naar een echte racewagen op je eigen niveau niet zo groot. Voor rally kan je niet oefenen. In de Legend Boucles heb ik de smaak voor rally te pakken gekregen en maandag na de wedstrijd heb ik Erwin Mombaerts, mijn copiloot, al gebeld met de vraag of we de Rally van Haspengouw konden rijden. Ik ken de streek, want ik kwam hier ook vaak trainen als wielrenner. We rijden met een Lancia Delta Integrale, een auto waar ik vroeger een schaalmodel van in mijn kast had staan. Het is misschien niet de makkelijkste auto, maar wel een legendarische en voor een Rally2 is het nog wat te vroeg. Laat me eerst maar rustig wat ervaring opdoen. Ik heb heel even met de Lancia gereden onder begeleiding van Kevin Abbring. De kennismaking op snelheid, dat is voor donderdag op de shakedown.”

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws