Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Rally van Haspengouw: Mooie strijd verwacht in de BRC Master Cup en 2WD Trophy

Geschreven door  Feb 24, 2023

Marc Timmers gaat voor goud

Ook in 2023 kunnen piloten die de 50 jaar bereikt hebben, strijden voor de BRC Master Cup, waarvoor alle resultaten behaald in de 13 manches op de kalender mee zullen tellen. In deze Rally van Haspengouw is titelverdediger Jimmy D'hondt niet van de partij, hoewel het zijn thuisrally is. Terwijl Jos Verstappen forfait moest geven voor medische redenen. Maar, er staan nog snelle routiniers aan de start.

Op de persconferentie liet de 63-jarige Marc Timmers al verstaan dat de zege bij de Masters hem wel interesseert. "Waarom niet?" lachte Timmers, die het rijden met een Skoda Fabia Rally2 zal ontdekken. "Ik besef heel goed dat het moeilijk zal zijn om de snelle jongeren te volgen, maar ik wil toch dicht bij de top 5 eindigen." Marc Timmers, genavigeerd Stéphane Prévot, stond in 2018 voor de laatste keer aan de start in Haspengouw, toen met een Subaru Impreza WRC, samen met Peter Kaspers.

Bij de Rally2's krijgt Timmers weerwerk van Richard Pex, die zich heeft ingeschreven. Dat heeft Roger Hodenius (nog) niet gedaan. Henri Schmelcher verdedigt de eer van de 50+piloten in RGT. Nog een outsider is Franky Boulat, titelhouder in de M-Cup, terwijl Patrick Diels in eigen streek ook altijd erg sterk is. Logischerwijze vinden we heel wat ervaren Masters in Historic, met Dirk Deveux, Frank Jorissen, Olivier Breittmayer, Dirk Vermeersch en Frank Baert, om er maar enkele te noemen.

Met drie lussen van 4 proeven, goed voor 137 km tegen de chrono, zal het op zaterdag 25 februari belangrijk zijn om meteen in het goede ritme te zitten.

De toppers staan aan de start

In de 2WD Trophy zullen dit seizoen niet meer alle resultaten meetellen. In principe tellen per team de resultaten behaald in de eerste 6 wedstrijden. Wie een wedstrijd niet wil nomineren, moet dit vooraf melden, zodat het resultaat van een later te rijden wedstrijd mee kan tellen. Een logische beperking van de kosten in deze categorie die budgetvriendelijk is, want er wordt gereden op straatbanden en op normale commerciële benzine. Heel wat smaakmakers zijn van de partij in deze openingswedstrijd, te beginnen met titelhouder Bruno de Wilde in een Renault Clio. Stefaan T'joens, vorig jaar vice-kampioen na een spannende titelstrijd met de Wilde, gaat het duel aan, terwijl ook Bart Vandevelde, vorig jaar winnaar in Haspengouw, met een Clio ten strijde trekt. Ook Christiaan Spelmans, David Conard en Christophe Henderix rekenen op de snelheid van hun Clio's.

De broers Olrik en Marco Hanegreefs zijn kanshebbers met hun Peugeot 206 RC, net als Guy Grosjean met zijn Peugeot 205. Met 20 wagens aan de start, neemt de 2WD Trophy een kwart van het startveld voor zijn rekening in deze Rally van Haspengouw.

Foto: Loïc Nautet

Laatst aangepast op Vrijdag, 24 februari 2023 11:27
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws