Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Al meer dan 90 inschrijvingen voor de South Belgian Rally

Geschreven door  Mrt 03, 2023

Met meer dan 90 inschrijvingen, op een paar weken voor de start van de South Belgian Rally 2023, kan organisator DG Sport al heel tevreden zijn! Er bleek voor de rally in Vresse-sur-Semois, tweede manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, dus niet veel tijd nodig om een brede waaier aan deelnemers te overtuigen. Het natuurlijke parcours staat dan ook bij heel wat rijders hoog op het verlanglijstje…

Het viel te verwachten dat eens de Rally van Haspengouw achter de rug was, er heel wat inschrijvingen zouden vallen in de RC2-categorie, de klasse waarin de R5/Rally2-wagens om de algemene overwinning strijden. Die strijd belooft een hele mooie te worden, want Maxime Potty (Citroën), Cédric Cherain (Hyundai) en Cédric De Cecco (Citroën) - allemaal in de top 5 in Sint-Truiden – hebben hun aanwezigheid al bevestigd!

Wat Adrian Fernémont (Skoda) betreft, niet aan het feest in Haspengouw: ook hij staat aan de start, om zo te proberen zijn eerste punten voor het kampioenschap te scoren, en wie weet die van de overwinning…

Als eerste manche van de nieuwe C3 Rally2 Cup kan de South Belgian Rally ook rekenen op heel wat bolides van het Franse merk. Naast Potty, de grote held van de BRC-seizoenstart, begint Niels Reynvoet in Vresse-sur-Semois aan zijn seizoen 2023, net zoals Tobias Brüls en Pierre Hubin. De Nederlander Richard Pex, pechvogel in Sint-Truiden, gaf wel al aan dat hij zich in de kijker kan rijden, vooral dan in de BRC Master Cup, gereserveerd voor rijders ouder dan 50.

Na zijn degelijke top-6 algemeen in Haspengouw komt Bastien Rouard (Hyundai) in actie op wegen die hij heel wat beter kent. Bovendien krijgt hij voor het eerst Amandine Cornet aan zijn zijde. In de jagende groep kunnen we ook rekenen op Thibaud Mazuin (Skoda), Emile Breittmayer (Skoda), Nicola Stampaert (Skoda) en Jimmy D’Hondt (Ford).

De grote afwezige in de South Belgian Rally 2023 heet Jos Verstappen, die zich met zijn nieuwe – en schitterende – Skoda Fabia RS Rally2 en corijder Renaud Jamoul had ingeschreven. Gezondheidsproblemen zorgen er echter voor dat hij zijn debuut in BRC wat moet uitstellen.

Het moge duidelijk zijn dat er in de loop van de volgende weken nog andere wagens en rijders zich aan de deelnemerslijst zullen toevoegen. Maar met al 13 R5/Rally2-wagens ingeschreven kan DG Sport optimistisch vooruitblikken. Wordt vervolgd…

 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws