Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Het BMA Hyundai i20 Junior Team toont zich meteen in de Rally van Haspengouw

Geschreven door  Mrt 03, 2023

Drie Hyundai'sn i20 N Rally2 van het BMA-team kwamen aan de start van de 25e Rally van Haspengouw en alle drie haalden ze de finish. Meer nog: alle drie eindigden ze in de top tien! Cédric Cherain en Damien Withers eindigden als derde, goed voor de tweede plaats in het kampioenschap. Bastien Rouard et Johan Jalet eindigden als zesde en Charles Munster en Louis Louka eindigden als negende. De drie rijders wisten de vele moeilijkheden van de Rally van Haspengouw te overleven. Het is een veelbelovende start van het BRC 2023.

Het BMA Hyundai i20 Junior Team debuteerde zaterdag in de Rally van Haspengouw, een atypisch wedstrijd met een zeer moeilijk parcours.

Zoals hij voor de start had aangekondigd, wilde Cédric Cherain meteen belangrijke punten voor het kampioenschap scoren om zo met een goed gevoel naar de rest van het kampioenschap te kunnen uitkijken. "We zijn misschien iets te voorzichtig gestart, waardoor we op het einde van de eerste lus een vijftiental seconden achterstand hadden op de leiders. Maar als je het van begin tot het einde van de wedstrijd bekijkt hebben we steeds progressie gemaakt en dat uitte zich in onze tijden”, zegt Cédric Cherain. “Een van de doelstellingen van deze Rally van Haspengouw was om de wagen te verbeteren zodat hij efficiënter zou zijn. Hierin zijn we geslaagd, getuige daarvan onze scratchtijd bij de derde doortocht in Walshoutem. Op dat moment waren de omstandigheden een pak moeilijker. Onze derde plaats algemeen komt overeen met de tweede plaats in het BRC. Zo vroeg op het seizoen is dat toch wel een sterk resultaat. We mogen dus zeker spreken van een succesvolle start, en veelbelovend voor de toekomst.”

Blij om eindelijk een volledig kampioenschap te kunnen afwerken, en dat bovendien met een topteam, had Bastien Rouard voor deze openingswedstrijd het geluk te kunnen rekenen op de aanwezigheid van de ervaren Johan Jalet aan zijn zijde. "Het was zeker een goed idee, en Johan heeft me enorm geholpen bij het maken van de nota’s en zelfs bij de evolutie van de afstellingen van de wagen", analyseert Bastien Rouard. “Ik eindig net buiten de top vijf en dat is het gevolg van enkele fouten tijdens de dag. Nooit eerder heb ik me zo zeker gevoeld achter het stuur van een Rally2-wagen. Ik had de Rally van Haspengouw nog maar twee keer gereden, dus dat maakte het niet gemakkelijk voor me. Maar ik bracht de wagen ongeschonden terug aan de finish. We scoren bovendien belangrijke punten in het kampioenschap. De volgende wedstrijd is de South Belgian Rally, een wedstrijd die ik goed ken. Dat wordt dus een ander verhaal. Voor nu kan ik alleen maar tevreden zijn over mijn debuut met de Hyundai.”

In wat pas zijn derde wedstrijd met een Rally2 was kreeg Charles Munster het gezelschap van Louis Louka, de vaste copiloot van broer Grégoire Munster. “Xavier Porter had met laten weten dat hij moest passen voor deze wedstrijd en dus besloot ik om beroep te doen op de diensten van Louis”, zegt Charles Munster. “Hij kent de wagen en de categorie zeer goed en dat was toch wel een gigantisch voordeel. Daardoor kon ik me de ganse dag kunnen toeleggen op het rijden en op die manier de wagen beter te leren kennen. We hebben bewust gekozen om, wat de omstandigheden ook waren, de ganse dag te rijden met regenbanden om zo proberen het tijdverlies per kilometer ten opzichte van Cédric en de anderen proberen te verkleinen. Daarin zijn we ook geslaagd. Als ik een andere strategie had toegepast hadden we één of twee plaatsen kunnen winnen. Maar voor mij is het belangrijk om het dit seizoen stap per stap te nemen. Dit was mijn eerste rally met de Hyundai, pas mijn derde met een Rally2, en dus ik moet het opbouwen. Ik heb de lastige Rally van Haspengouw uitgereden zonder grote fouten te maken en dat is een goede zaak.”

Na deze succesvolle seizoenstart kijkt het BMA Hyundai i20 Junior Team uit naar het vervolg van het seizoen en willen ze op hetzelfde elan doorgaan. De volgende wedstrijd is de South Belgian Rally die op 18 maart in Vresse-sur-Semois wordt gereden op een parcours dat helemaal niet te vergelijken is met dat van het voorbije weekend.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws