Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Stellantis & C3 Rally2 Cup: 20 wagens aan de start van de South Belgian Rally!

Geschreven door  Mrt 16, 2023

Ready, Steady, Go !

Naast de strijd voor de algemene overwinning valt er op zaterdag 18 maart in de tweede manche van het Belgian Rally Championship 2023, ook een felle strijd te verwachten in twee merkencups die zich als ware rally’s-in-de-rally opwerpen. De Stellantis Motorsport Rally Cup Belux gaat op zijn elan door en weet steeds meer teams aan te trekken, maar voor de C3 Rally2 Cup is het een grote première!

Als cup die is voorbehouden aan de Peugeot 208 Rally4 en Opel Corsa Rally4 krijgt de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux steeds meer aanhangers. En niet alleen bij de rijders en teams, want ook de toeschouwers geraken meer en meer onder de indruk van het spektakel. Nadat hij voor de groene tafel zijn titel van het seizoen 2022 moest inleveren besloot de Duitser Marijan Griebel (208) om dit jaar opnieuw aan de start te verschijnen. Tussen hem en het Belux-kampioenschap is er duidelijk nog wat ‘unfinished business’! En hij komt niet alleen. Ook de Oostenrijker Julian Wagner (208) vorig jaar zijn felste bedreiger tot hij na een ongelukkige crash van het strijdtoneel verdween, is ook opnieuw van de partij.

Hoeft het dan ook te verwonderen dat Fred Caprasse (208), die na de laatste wedstrijd de titel van 2022 overhandigd kreeg, in extremis besloot ook de handschoen op te nemen? Tegenover zo een tegenstanders is de rijder uit Tenneville vast van plan te bewijzen dat hij die titel wel degelijk verdiende!

Maar de twee Duitstalige rijders en de regerende kampioen krijgen ook voldoende concurrentie. Na in het verleden in de Rally2-categorie voor het mooie weer te hebben gezorgd, besloot Sébastien Bedoret om zich in deze compromisloze Cup te amuseren. Het zou wel eens een heel interessante strijd met Griebel, Wagner en Caprasse kunnen worden! Bij de vaste waarden noteren we ook Maxim De Cock (Corsa) en Harry Bouillon (Corsa). Wat de Luxemburger Hugo Arrelano (208) betreft, hij besloot om zich onder de Stellantis-vlag opnieuw aan de traditionele rally’s te wagen. Zoveel te beter…

Er zijn in de jaargang 2023 ook heel wat nieuwigheden te noteren. Er vallen dan ook zeker aangename verrassingen te verwachten van Benjamin Bosseloir (208) die dus zijn vader Didier opvolgt David Drieskens (208), Jean-Yves Lejeune (208) de allereerste die de beroemde ‘Discovery Rally’ formule benut om kennis te maken met de Stellantis Cup en Corentin Fiasse (208). En wat dan te denken van Tom Heindrichs (Corsa), afkomstig uit de Cross Car en niemand minder dan de halfbroer van ene Thierry Neuville! De deelnemerslijst wordt vervolledig door een… Ier, Niall O’Sullivan (208), die al op zijn minst heel wat respect verdient voor het feit dat hij de strijd ver van zijn eiland aangaat.

De Citroën C3 Rally2 is niet alleen een te duchten wapen om een zege in het Belgische rallykampioenschap te ambiëren, in Vresse-sur-Semois zorgen de rijders van de Franse bolide ook voor een interne strijd, in het kader van de eerste manche van de C3 Rally2 Cup! Zes duo’s nemen het tegen elkaar op, waaronder ook Maxime Potty en Renaud Herman, die op de proeven van de Rally van Haspengouw de start van het seizoen hebben gekleurd. Toch belooft het een spannende strijd te worden met Cédric De Cecco en Jérôme Humblet, die de wagen door en door kennen. Dat is ook het geval voor de Nederlanders Richard Pex en Johan Findhammer. Tobias Brüls en Loris Elst, Niels Reynvoet en Willem Verbeke, en ook Christophe Verstaen en Kris Botson maken voor het eerst kennis met het potentieel van de C3 Rally2.

De C3 Rally2 Cup kan ook buigen op een heel interessante prijzenpot en bestaat uit zes wedstrijden: na de South Belgian Rally volgen nog de TAC Rally, de Rallye de Wallonie, de Ardeca Ypres Rally, de East Belgian Rally en de Spa Rally.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws