Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Topaffiche voor de South Belgian Rally

Geschreven door  Mrt 16, 2023

Maxime Potty als leider aan de start

Na de overwinning van de Fransman William Wagner in de Rally van Haspengouw, heeft Maxime Potty de eer om als leider in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship het parcours te openen in de South Belgian Rally, de tweede manche van het kampioenschap. Met 20 Rally2's aan de start zal de leider in het kampioenschap meteen in de aanval moeten trekken, want hij wordt door heel wat snelle kleppers op de hielen gezeten op het sublieme parcours rondom Vresse-sur-Semois. De eerste Cup-wedstrijd van het seizoen presenteert een bijzonder sterk startveld, niet alleen in Rally2, maar ook bij de GT's en in de M-Cup.

Maxime Potty scoorde in Haspengouw het maximum van de punten voor het kampioenschap. Hij krijgt daardoor voor de eerste keer in zijn carrière de eer om het parcours te openen, voor Cédric Cherain, knap tweede bij zijn debuut met de Hyundai i20 in Sint-Truiden. Op de snelle proeven wil Cherain een plaatsje beter doen, maar dat geldt ook voor Adrian Fernémont, meervoudig winnaar van deze wedstrijd, en Gino Bux, die hier het potentieel van zijn VW Polo GTI wil tonen. Ook Hyundai-collega's Bastien Rouard, man van de streek, Steve Fernandes en Charles Munster willen een gooi doen naar het podium, net als Cédric De Cecco. Hij is een van de kanshebbers op winst in de Citroën C3 Rally2 Cup, net als Niels Reynvoet, die voor de eerste keer met een C3 Rally2 in actie komt. Christophe Verstaen, Tobias Brüls, Pierre Hubin, Richard Pex en Roger Hodenius zijn de andere C3-rijders.
In het Skoda-kamp vinden we Nicola Stampaert, Emile Breittmayer, die hier vorig jaar sterk debuteerde, Thibaud Mazuin, die aan zijn campagne begint met de San Mazuin Skoda, en de Duitsers Dennis Rostek en Fred Teschner, die geen punten zullen scoren in het BRC. Regerend BRC Master Jimmy D'hondt is de enige die de kleuren van Ford zal verdedigen.

Achter het Rally2-geweld vinden we de snelle Porsches van Marvyn Henrard, die een opvallend debuut maakte in Haspengouw, spektakelman Romain Delhez, Christophe Daco en Henri Schmelcher.

De Stellantis Rally Cup is opnieuw van de partij, wat spanning en spektakel verzekert, want Marijan Griebel, vorig jaar gediskwalificeerd, wil tonen dat hij de snelste is in de Peugeot 208 Rally4. Hij krijgt weerwerk van Julian Wagner, de snelle Oostenrijker, Luxemburger Hugo Arellano en vooral van Sébastien Bedoret, de voormalige vice-kampioen van België die zijn carrière een nieuwe boost wil geven. Bij de jongeren is het uitkijken naar Tom Heindrichs, die zich in het Junior BRC kan meten met Benoit Verlinde (Clio Rally4).
In de Moood M-Cup gaat Bjorn Syx op zoek naar eerherstel, al zullen Franky Boulat, thuisrijder Loïc Pirot, Philip Lommers, Brecht Hoorne en Jens Neskens hem zeker geen cadeaus geven. Die andere snelle BMW M3 E30 bestuurd door Rainer Hermann start als favoriet in het Historic BRC.

De South Belgian Rally gaat zaterdagochtend om 8h van start in Vresse-sur-Semois. Na drie lussen van 4 proeven, goed voor 152 km tegen de klok, zal de winnaar omstreeks 18h30 gevierd worden op het finishpodium.

Bekijk hier de deelnemerslijst voor komend weekend.
Meer info over de wedstrijd: www.southbelgianrally.com

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws