Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 23 juli 2024

logo rally online

Rally Online België

Rallye de Wallonie: Sébastien Bedoret met Volkswagen Polo GTI Rally2

Geschreven door  Apr 19, 2023

Sébastien Bedoret en Félicien Poncelet zullen de Rallye de Wallonie betwisten met de Volkswagen Polo GTI Rally2 van SXM Compétition. De herstellende Gino Bux zal een van de grote supporters zijn van het duo.

Rally staat vaak synoniem voor adrenaline. Net als bij andere extreme sporten, loert het gevaar om de hoek en precies dat aspect enthousiasmeert vaak zowel de deelnemers als de fans. Iedereen die een helm opzet, moet zich evenwel bewust zijn van de risico’s. De zware crash van Gino Bux en Anthony Bourdeaud’hui in de Rallye des Ardennes maakte dat eens te meer duidelijk. “Achteraf gezien, hebben we veel geluk gehad bij ons ongeluk”, bevestigt Gino. “Anthony is niet gewond geraakt en ik zou geen gevolgen op lange termijn mogen hebben. De impact tegen de paal, als gevolg van een lekke band aan hoge snelheid waardoor we louter passagiers werden, was bijzonder hevig. Dat toonde meteen ook aan hoe stevig de Volkswagen Polo GTI Rally2 wel is. Ik kwam ervan af met breuken in mijn schouder, sleutelbeen en ribben, maar het had veel erger kunnen aflopen.”

De Belgische vicekampioen rally is echter niets van zijn passie en motivatie verloren. “Ik zal de komende weken geduldig moeten zijn en de moed erin moeten houden, maar ik heb heel veel zin om zo snel mogelijk een comeback te maken!”, erkent hij. “Hoewel het geluk niet aan onze zijde stond, heb ik me begin dit jaar echt geamuseerd aan het stuur van de Polo en de samenwerking met Sarrazin Motorsport smaakt naar meer. Ik ben uiteraard ontgoocheld en triest dat ik het seizoen niet zoals gepland kan verderzetten, maar ik verzeker iedereen dat we niet de stopknop, maar slechts de pauzeknop hebben ingedrukt. In afwachting om opnieuw achter het stuur te kunnen plaatsnemen, ben ik heel blij dat de Volkswagen Polo zijn verhaal in het Belgisch kampioenschap verderzet.”

Op 29 en 30 april zal er namelijk een Volkswagen Polo GTI Rally2 aan de start staan van de Rallye de Wallonie. Sébastien Bedoret zal in die wedstrijd de eer van het merk uit Wolfsburg verdedigen. “Het is de thuiswedstrijd van mijn copiloot, Félicien Poncelet”, legt Sébastien uit. “Met de steun van lokale partners, van Jourdan Serderidis en de Belgian VW Club, zullen we aan de start verschijnen in de topklasse met de Volkswagen Polo GTI Rally2 van SXM Compétition. Ik kan niet wachten om deze nieuwe bolide aan de tand te voelen!”

De 27-jarige piloot leeft eerder bescheiden toe naar de Naamse klassieker. “We weten dat het niveau in het Belgisch kampioenschap rally enorm hoog ligt”, vervolgt hij. “Ik verwacht niet dat ik meteen vooraan zal meestrijden gezien ik de wagen nog moet leren kennen. Ik ben ervan overtuigd dat deze Volkswagen Polo GTI Rally2 over heel wat potentieel beschikt, maar ik zal tijd nodig hebben om hem onder de knie te krijgen. Het doel is om niet te veel tijd te verliezen in het begin van de rally en vervolgens stap voor stap vooruitgang te boeken. Ik hoop dat ik aan het einde van de wedstrijd enkele topchrono’s kan neerzetten.”

Met 188 km tegen de klok en 21 klassementsproeven tussen 7u45 op zaterdag 29 april en 15u30 op zondag 30 april, wordt het een compact programma. Gino Bux zal een van de supporters zijn van de wagen die de kleuren van de Belgian VW Club draagt. “Ik kom goed overeen met Sébastien en ik ken zijn kwaliteiten en zijn snelheid”, bevestigt Gino. “Al sinds begin dit jaar denk ik dat de Wallonie een van de wedstrijden is die de Polo GTI Rally2 het best moet liggen. Ik hoop dat hij dat zal kunnen tonen en, als mijn gezondheid het toelaat, zou ik graag naar deze rally afzakken om enerzijds terug een beetje in de sfeer te komen en anderzijds Sébastien en Félicien aan te moedigen!”

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws