Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 23 juli 2024

logo rally online

Rally Online België

Stéphane Lefebvre domineert de Qualifying Stage

Geschreven door  Jun 23, 2023

Regerend Belgisch kampioen Stéphane Lefebvre heeft zijn startnummer 1 de gepaste glans gegeven door de Qualifying Stage gedurende drie runs te domineren. De Fransman opent vrijdag het parcours in de Ardeca Ypres Rally. Veel verrassingen waren er trouwens niet, want de eerste vijf startnummers zullen vrijdag ook als eerste over het startpodium rijden. Achter Stéphane Lefebvre tikte telkens Adrien Fourmaux, de leider in het Brits kampioenschap, als tweede aan met zijn Ford Fiesta. Plaatsen drie en vier zijn voor de twee protagonisten van het Belgisch kampioenschap, met name Cédric Cherain (Hyundai i20 N Rally2) en Maxime Potty (Citroën C3 Rally2). Zij waren de enige vier rijders die onder de kaap van 4 minuten bleven op de 7,34 km lange kwalificatieproef in Nieuwkerke. 

Chris Ingram plaatste zijn Volkswagen Polo GTI van Wevers Sport op plaats 5. West-Vlaming Bernd Casier, die nog niet veel kilometers in de benen heeft dit jaar, reed zich in de kijker met een zesde tijd, exact dezelfde chrono als Vincent Verschueren. Niels Reynvoet, Davy Vanneste en Jos "The Boss" Verstappen sloten de top-10 af. Zij kleurden Q3.

In Q2 stuurde Pieter Tsjoen de Skoda Fabia RS naar de 11de plaats, exact het startnummer van Freddy Loix en eveneens het aantal zeges van Fast Freddy in Ieper. Gilles Pyck parkeerde zijn Hyundai i20 N Rally2 op een erg knappe 12de plaats, voor de andere jongeren Charles Munster en Junior Planckaert. Roger Hodenius was de pechvogel van Q2 met een lekke band die hem 4 minuten kostte. De overige 15 starters in Q1 nemen de startposities 15 tot 30 voor hun rekening op de openingsdag van de Ardeca Ypres Rally, die vrijdag van start gaat met een ceremoniële start om 15h op de Markt in Ieper.

98 wagens zijn toegelaten tot de start.

Volg de Ardeca Ypres Rally hier live.

Laatst aangepast op Vrijdag, 23 juni 2023 06:21
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws