Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 23 juli 2024

logo rally online

Rally Online België

MATS Performance naamsponsor van de RACB M Cup

Geschreven door  Mrt 11, 2024

Tijdens het weekend van de Rally van Haspengouw kwamen de eerste gesprekken op gang… De week erna heeft de populaire RACB M cup een nieuwe naamsponsor. Dit seizoen 2024 spreken we voortaan van de MATS Performance M Cup aangezien de winnaar van de eerste manche zijn naam verbindt aan de cup die hij een warm hart toedraagt.

Mats Van Den Brand: "Rond de jaarwisseling hoorde ik dat de M Cup zijn naamsponsor ging verliezen. Ik heb deze cup altijd een mooi initiatief gevonden. Het is altijd een boeiende “wedstrijd in de wedstrijd”. Ik ken de M Cup natuurlijk als deelnemer en het is echt een gezellige groep rijders die heel vriendschappelijk met elkaar omgaat. Op de klassementsproeven strijden we om de seconden. Voor en na de klassementsproeven - bij het wachten, in hergroeperingen en op service - zijn het allemaal rallyvrienden onder elkaar, echt top."

MATS of MATS Performance?

De naam MATS - zonder “Performance” - slaat op de M3 type E30, de wagen waarmee de autobouwer uit de regio Eindhoven de eerste bekendheid kreeg en wat nog steeds het voornaamste product is. MATS Performance is de verzamelnaam van alle BMW-activiteiten. Sinds Beasty - de E36 waar Mats zelf mee rijdt - wil de BMW-specialist aantonen dat er ook andere types en motoren zeer competitief voor de dag kunnen komen. Daarbij hoopt Mats ook meerdere mensen aan te spreken die bijvoorbeeld niet het budget hebben voor een M3 E30 maar die wel graag een deel van MATS Performance willen uitmaken. Een mooi voorbeeld - het project om zijn werknemer Jesse Monnens met een klein budget in een M3 Compact te laten rijden - kadert ook in die filosofie. Naamsbekendheid is de voornaamste reden voor het sponsorship: alle types BMW zijn welkom voor hulp, onderdelen, advies, enz…

Mats vd Brand: "Ik ben er trots op om onze naam aan de RACB M Cup te mogen koppelen. Iedereen kent ons van de M3 E30, maar we willen graag duidelijk maken met MATS Performance dat iedereen bij ons welkom is en dat we ons op meer kunnen focussen dan enkel de E30."

Biesheuvel Autosport & HRX

Het invoeren van de premies voor de top 5 en het eindklassement was een mooie extra voor de deelnemers sinds 2023. Dat leek even verloren te gaan maar in die optiek is er dus goed nieuws. Naast Mats, voegt Biesheuvel Autosport zich ook toe als sponsor van de MATS Performance M cup. Biesheuvel Autosport heeft in Nederland ook altijd een boontje gehad voor Cups - Nissan 350Z, Chevrolet Kalos, Mercedes SLK en de VAG Sprint Challenge - De premies zijn opnieuw gegarandeerd voor dit seizoen.

Antoine Biesheuvel: "Samenwerken met Mats voor de MATS Performance M Cup is een eer en een plezier. Ook ik ben mijn hart verloren aan een MATS-BMW en rijdt er vol plezier in, dus de band voelt des te sterker. We delen niet alleen een passie voor autosport, maar ook een toewijding om anderen te inspireren en te ondersteunen. Met deze nieuwe naamgeving streven we naar een inclusieve benadering van rally rijden, waarbij elke BMW-liefhebber zich welkom voelt. Laten we samen de weg naar succes en vriendschap bewandelen, en de passie voor rijden met anderen delen."

Als extraatje zal de winnaar van de 2024 M Cup ook nog twee nieuwe custom race-overalls krijgen, aangezien MATS Performance ook invoerder is van HRX Racewear.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws