Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Ruurd Ochse voor de derde keer op rij Nederlands short rally kampioen

Geschreven door  Nov 02, 2015

Het Toolspecial Rallyteam is er in geslaagd om dit weekend voor de derde keer op rij het Nederlands short rally kampioenschap te winnen. Tijdens de laatste ronde van het kampioenschap afgelopen weekend bij de Twente Rally rondom Hengelo, was het team oppermachtig in het short rally klassement. Rijder Ruurd Ochse en navigator Jan Albert Bosscha reden een zo goed als foutloze wedstrijd met hun Honda Civic FN2 R3 en finishte uiteindelijk op een 16e plaats in het algemeen klassement.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden in hartje Twente. Gedurende de zondag stonden er 3 verschillende klassementsproeven op het programma die verspreid over de dag 3 maal verreden werden. Met maar liefst 75 deelnemers werd er ’s ochtends gestart in de mist in het buitengebied van Hengelo. Ochse en Bosscha gingen van start met startnummer 11 en tevens als eerste deelnemer van het short rally klassement. De klassementsproeven, die voornamelijk uit landweggetjes bestonden, lagen er door de herfstachtige omstandigheden er vaak verraderlijk bij. Maar al meteen vanaf de eerste klassementsproef zat het team er goed bij en konden ze de aansluiting goed vinden met de rest van het deelnemersveld. Door de ruime voorsprong in punten die het team afgelopen wedstrijden had opgebouwd, werd er voor gekozen om solide wedstrijdstijl te rijden en niet al te veel risico’s te nemen. Desondanks weerhield het Ruurd Ochse er niet van om in de aanval te gaan op de concurrentie en zodoende werden er een aantal toptijden genoteerd in het short rally klassement. Uiteindelijk slaagde het team erin om de 9de positie in het algemeen klassement en de 2de in het short rally klassement te behalen.

Dit resultaat zorgde ervoor dat na een spannend kampioenschap het Toolspecial Rallyteam wederom gekroond kon worden met de Nederlandse titel. Voor zover bekend is het de eerste keer in de Nederlandse geschiedenis dat een team 3 maal op rij het short rally kampioenschap wint. Ook in de voorgaande jaren was de wedstrijd rondom Hengelo de spannende finale voor het Toolspecial Rallyteam. "Ik ben erg blij dat we dit weekend het kampioenschap met zoveel succes hebben kunnen afsluiten. Voorgaande jaren maakte extreme weersomstandigheden of technische problemen de slotfase van de wedstrijd extreem spannend. Nu hebben we een geweldige wedstrijd kunnen rijden," aldus de zeer blije Ruurd Ochse. Ook Jan Albert Bosscha kon zijn geluk niet te boven. Voor hem was de overwinning een van de mooiste cadeaus die hij kon krijgen, omdat hij de dag voor de wedstrijd zijn 50e verjaardag mocht vieren. Kortom, het Toolspecial Rallyteam is weer een titel rijker en zal hier met zijn fans en sponsoren nog lang van nagenieten.

Laatst aangepast op Maandag, 02 november 2015 09:01
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws